Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Ellen Charlotte Marie duikt met tweede boek weer de gezonde keuken in

 

Met haar kleurrijke en gezonde recepten overtuigde EXit-huisfotografe Ellen Charlotte Marie al meer dan 150.000 (!) volgers op Instagram, waardoor ze één van de populairste Vlaamse foodies van het moment is. Na haar eerste succesvolle boek ‘One healthy family’ verschijnt nu haar tweede boek ‘One healthy kitchen’ met meer dan 60 gezonde en lekkere veggie en vegan gerechten.

 Het boek is opgedeeld in vijf categorieën: ‘Wake up’ voor heerlijke en voedzame ontbijtjes, ‘Lunch/dinner’ voor lichte en uitgebreidere gerechten, ‘Sweet tooth’ voor lekkere en gezonde verwennerijen. Lattes en sapjes vind je terug in de categorie ‘Drinks’ en smakelijke bijgerechtjes en dips tref je aan onder ‘Sides’.

 “Gezond en bewust eten hoeft niet saai te zijn”, zegt Ellen Charlotte Marie. Dat bewees ze al met haar eerste boek ‘One healthy family’ dat ondertussen al een derde herdruk kreeg. In haar tweede boek ‘One healthy kitchen’ borduurt ze verder op haar beproefd recept: een plantaardige keuken die creatief, superlekker, snel én gezond is. “Bovendien zijn bijna alle recepten gluten- en lactosevrij en bevatten ze geen geraffineerde suikers”, zegt ze.

 Vormgeving

‘One healthy kitchen’ is uitgegeven bij Lannoo en werd vormgegeven door Leen Depooter (quod. voor de vorm). Depooter geeft vorm aan kinderboeken en romans, publicaties voor de overheid, boeken over koken en kunst, architectuur en interieur. Met haar werk won ze al diverse prijzen. Haar werk springt er vooral uit door de grote zorg voor kwaliteit en het hoge niveau van professionalisme. Het Broelmuseum in Kortrijk en het Caermersklooster in Gent wijdden al een tentoonstelling aan haar werk.

Instagram: @ellencharlottemarie

Facebook: Ellen Charlotte Marie

www.ellencharlottemarie.com en www.lannoo.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: