Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De Andere Film komt thuis in Kinepolis

Sun Mae (foto Stijn Vos)

 

Als tradities al bestaan, dan is De Andere Film, opgericht in 1975, er één van. In de beginjaren lokten ze volle filmzalen in de binnenstad die luisterden naar namen als ‘De Kennedy’, ‘De Richelieu’, ‘Het Zwart Huis of ‘De Rembrandt’. De zwart-witposter met het filmoverzicht bleef al die tijd ongewijzigd, net als de formule van inleiding en nabespreking. Na 42 jaar in de binnenstad slaat De Andere Film nu haar tenten op in Kinepolis en hoopt dat haar trouw publiek deze piste zal volgen.

 De reden voor ‘de verhuis’ is eenvoudig: Cinema Liberty houdt er na een langgerekte doodstrijd definitief mee op, waardoor De Andere Film (DAF) haar vaste filmstek verloor. Lumière, in volle verbouwingsactiviteit, was geen piste en daarom werd contact gelegd met Kinepolis die meteen brood zag in de formule. Voor de fans van DAF een kleine revolutie.

‘Uiteraard zullen wij de authenticiteit en gezelligheid van een karaktervolle stadscinema, waar we zoveel magische filmavonden hebben beleefd, enorm missen’, zegt Sun Mae, de Brugse lingerie-ontwerpster. ‘Maar de realiteit van een sterk veranderend filmlandschap dwong ons tot een toekomstgericht optreden. Dankzij Kinepolis beschikken we nu over troeven als goed bereikbaar, grote parking, grote zaal en hedendaags filmcomfort.’

EXit: Is er nog een toekomst voor De Andere Film?

Sun Mae: ‘Wij denken van wel. DAF wil bemiddelaar zijn tussen moedige cineasten en toeschouwers en ervoor zorgen dat de betere film kansen krijgt. Daarom gaan wij vanaf dit seizoen op zoek naar samenwerkingsverbanden met andere partners. Het voorbije filmjaar zagen we bovendien zowel een publiekstoename als een publieksverjonging en dat stemt hoopvol. We beloven ook een aantal verrassingen zoals bezoekjes van regisseurs, acteurs of geëngageerde gastsprekers. Met onze openingsfilm ‘20th Century Woman’ zetten wij de toon voor een gevarieerd filmseizoen, maar ook de andere films zullen heel wat emoties losweken.’

Openingsfilm op donderdag 7 september om 20 uur in Kinepolis. Programma op http://www.deanderefilm.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: