Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Stadsfestival Moods! trekt alle muzikale registers open

Corinne Bayley Rae

 

De Burg en het binnenplein van het Belfort op de Markt: dat zijn de belangrijkste locaties in hartje Brugse binnenstad om er als muziekliefhebber te vertoeven nog tot en met woensdag 8 augustus. Moods! strooit dan alweer een lading veelkleurige en verrassende optredens over de muziekkalender, verspreid over acht concertavonden waarvan het merendeel gratis mee te maken. Een overzicht.

 Binnenplein Belfort

Leun op dinsdag 1 augustus (21.30 uur) gerust wat meer achterover in uw stoeltje om het talent van Melanie De Biasio te aanschouwen.

‘De Biasio’s mysterieuze stem vlijt zich elegant in de schaduw van Nina Simone, Billie Holiday en Beth Gibbons van Portishead. Ongrijpbare, atmosferische jazz met een hoge gevoelsfactor én dito temperatuur’, zeggen de kenners.***Let op woensdag 2 augustus vooral op het voetenwerk van Eduardo Guerrero (21.30 uur) die met zijn Grupo Flamenco op het podium van Moods! staat. Naar het schijnt is dat tot op de millimeter nauwkeurig en is zijn draaitechniek een uniek staaltje kunnen in de wereld van de moderne flamenco. In combinatie met zijn fascinerende armbewegingen maakt dit Eduardo tot een van de meest complete en esthetische jonge flamencodansers van deze tijd.***Genoteerd met stip in onze agenda: het concert van de Engelse Corinne Bailey Rae (21.30 uur) op dinsdag 8 augustus. Deze vocaliste/gitariste beschikt over een jazzy/R&B stijl die het midden houdt tussen Alicia Keys en Norah Jones. Haar eerste soloalbum, met de hitsingles ‘Put Your Records On’ en ‘Like A Star’, leverde haar twee Grammy’s op, waaronder die voor beste R&B performance.***Het laatste optreden op Moods! is op woensdag 9 augustus weggelegd voor Ásgeir (21.30 uur) uit IJsland. Zijn recentste cd ‘Afterglow’ houdt het midden tussen de ijzige electronica van Bon Iver, James Blake en Ahnoni en soul, R&B en zelfs gospel, invloeden die hij oppikte tijdens het touren. Dit alles wordt moeiteloos verweven tot één geheel met Ásgeir’s prachtige vocals als perfecte bindmiddel.

 NOOT: bij slecht weer (regen of veel wind) verhuizen de concerten van het binnenplein van het Belfort naar de Stadsschouwburg (Vlamingstraat 27). (ADC)

 Dansen! Dansen! Dansen!

De binnenstad van Brugge vormt op zaterdag 12 augustus alweer het decor voor de (ondertussen al) 16de editie van Benenwerk – Ballroom Brugeoise. Dat is dansen en genieten van live bands en dj’s die op meer dan tien ballrooms met de meest uiteenlopende dansmuziek voor een unieke dansmarathon zorgen. Het uitgebreide programma vind je in de bijgevoegde folder in deze EXit. (ADC)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: