Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Springlevend circus op terreinen Grootseminarie

Foto Yvan Van De Cappelle

 

Drie dagen lang zullen de koeien en enkele brevierende seminaristen van het Grootseminarie elders onderdak moeten vinden. Immers, van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juli, wordt dit unieke plekje natuur in de binnenstad het decor van Cirque Plus, het jaarlijkse, druk bezochte circusfestival van Brugge Plus. Zoals steeds zijn de honderd-en-één activiteiten gratis, met uitzondering van de warm aanbevolen voorstelling van Circus Ronaldo: Fidelis Fortibus.    

Uitschieter in deze editie is de veel geprezen tentvoorstelling van Circus Ronaldo, drie avondvoorstellingen voor een publiek van twaalf-plus. Deze solo wordt gespeeld door Danny Ronaldo zelf (‘Dappere Danny’) en heeft als thema ‘de oude trouw en de bijna absurde verbondenheid die de oude circusfamilies zo’n mystieke melancholie geven’. De titel betekent ‘trouw aan de dapperen’ en verwijst naar de oude nomadische circussen die trouw blijven aan hun traditie. Wat Danny Ronaldo met Fidelis Fortibus ‘ten tonele’ brengt is springlevend circus, geestig en vol emoties.

Topper twee, met stip aangeduid, is het programma ‘Black Coffee’ van de Mechelse circusschool Circolito, gemaakt in samenwerking met Circus Ronaldo. De groep artiesten toont zijn beste truken en technieken, terwijl het publiek in de tent een drankje krijgt toebedeeld.

Gratis, maar op voorhand reserveren, doe je voor Circo Ripopolo (beperkt aantal plaatsen!) Een clown komt na twintig jaar ‘als duo’ plots alleen te staan. Als achterblijver moet hij al zijn creativiteit boven halen, want the show must go on.

Koordlopen met Woesh

Uitkijken doen we ook naar de experimentele voorstelling van het Brugse circusgezelschap Woesh: Pechstrook. Speciaal voor deze voorstelling brachten ze Brugse jongeren en volwassenen samen om te leren koordlopen. Voorts nodigden ze asielzoekers én Bruggelingen uit om een circusvoorstelling te maken rond het thema ‘grens’.

Behalve deze drie producties zijn er nog vijftien voorstellingen gepland, zowel van Belgische als van buitenlandse makelij.

Must in het zomeraanbod

Het gratis driedaagse circusfestival met (inter)nationale circusartiesten is een must in het Brugse zomeraanbod. Ook dit jaar zijn jong en oud opnieuw welkom op deze unieke locatie voor heel wat circusspektakel. Aan de inhoud van dit festival wordt niet gesleuteld: humor, acrobatie, een vleugje emotie, een gezellig zomerterras en heel veel sfeer zorgen voor de succesformule die Cirque Plus al 11 jaar is. (LF)

Praktisch: kom best met de fiets, ingang via de Peterseliestraat. De tuin gaat open om 13.30 uur, de voorstellingen lopen tot 20.30 uur. Data: 21, 22 en 23 juli.

 

 

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: