Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Feest in ’t Park start de zomer met mondiaal vertier

 

Het Minnewaterpark wordt op zaterdag 24 juni opnieuw de setting voor Feest in ’t Park, het gratis mondiale festival en sinds 1989 een vaste waarde in het Brugse zomeraanbod. De organisatoren slagen er jaarlijks in om een gevarieerd programma aan te bieden door alle aspecten van de wereldbol op een familiale en positieve manier te benaderen. Verwacht u aan veel muziek, dans, workshops, infosessies, kinderanimatie en culinair lekkers uit het zuiden.

Feest in ’t Park brengt deze editie een nieuw aandachtspunt naar voren, namelijk de Sustainable Development Goals (SDG’s) ofwel de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Deze zeventien doelstellingen werden opgesteld door de Verenigde Naties om zo onze planeet tegen 2030 te transformeren in een leefbaardere en duurzamere wereld. Dit initiatief wordt tijdens het festival tastbaar gemaakt door onder meer een fotoshoot voor wereldverbeteraars alsook een kennismaking met de energievriendelijke zonneoven SuniCook. Daarnaast zal er ook een Energiebox voorzien worden waar alle bezoekers hun kapotte lampen en klein elektroafval in kunnen deponeren. Deze apparaten krijgen op die manier een tweede leven en belanden dus ook niet op een vuilnisbelt in het Zuiden.

Taalcarrousel

Tijdens de dans –en percussieworkshops kan men kennismaken met onder andere reggae, dancehall en djembé. Een andere workshop die deze editie opnieuw plaatsvindt is de Fair Trade kookbattle waarbij hobbykoks een origineel gerecht, bestaande uit fairtradeproducten, op tafel moeten brengen. Nieuw dit jaar is echter de Taalcarrousel, een moedertalen speeddate met een simpel concept: ga een conversatie aan met iemand in je eigen moedertaal. Feest in ’t Park is immers een plaats waar heel wat nationaliteiten elkaar kunnen ontmoeten. De Taalcarrousel bevordert die kennismaking en geeft je de kans enkele woorden of zinnen in het Nepalees of Arabisch te leren.

Wereldkinderdorp

De festivalindeling is onveranderd gebleven. Zo is er voor jongste bezoekers een heus wereldkinderdorp gebouwd waar kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen knutselen, dansen en spelen in alle continenten. De Fair Trade Straat is ook weer van de partij, ditmaal met een chocolademuseum en een cacaospel. De Bazaar (vroeger de Zuiderse markt) zal plaats houden voor tientallen infostandjes en goede doelen bestaande uit mondiale humanitaire projecten alsook een culinaire wereldreis met tal van eetkraampjes en een fairtrade –en cocktailbar.

Dansperformances en muziek

Feest in ’t Park betekent natuurlijk ook muziek. In de namiddag uit zich dit vooral in dansperformances met optredens van de Indische dansformatie Jhalik Punjab Di en de Afrikaanse entertainmentgroep Nyaka Ngoma, die percussie-instrumenten combineren met een acrobatisch spektakel. ‘s Avonds wordt het podium ingepalmd door Afro-popkoningin Dobet Gnahoré, de Chileense latino funkgroep Xamanek en de Zimbabwaanse topper Mokoomba. (LDD)

Info: www.feestintpark.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: