Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Barabas in Stadsschouwburg

Voor een streepje folk uit eigen stede kan men op vrijdag 26 mei terecht in de Stadsschouwburg voor een concert van Barabas. Deze Brugse band speelt het voorprogramma van Old Salt, een hechte groep van zes muzikanten die tekenen voor verfrissende bluegrass en cajun.

Barabas – al tien jaar actief – trekt de avond op gang met opzwepende ritmes en frisse melodieën. Achter Barabas gaan Els Desomer  (zang, viool, altviool), Stijn Vanmaekelbergh (zang, gitaar, mandoline), Tim Van Peteghem (zang, gitaar, banjo, slagwerk), Geert Gielen (zang, contrabas, accordeon) en Joris Bonheure (drums, percussie) schuil. ‘Onze inspiratie komt vooral uit muziek die in de ‘biertent’ op het Dranouter Festival werd gespeeld. Meezingers, Ierse drankliederen, popcovers met viool en accordeon…’, zegt Geert. ‘We zijn eigenlijk gestart als een folkcoverband en dat zijn we in feite nog steeds. Denk aan diverse nummers van Flogging Molly, ‘Just Can’t Get Enough’ van Depeche Mode, ‘Centerfold’  van J. Geils Band, ‘The Devil Went Down To Georgia’ van Charlie Daniels, ‘Country Roads’ van John Denver…
Maar met de jaren zijn er toch al heel wat eigen nummers komen bovendrijven. Normaal spelen we een tweetal uur met een evenwichtige mix van eigen nummers en covers, maar in de Stadsschouwburg zullen we een iets kortere set spelen. Onze groep bestaat uit Bruggelingen, dus voor ons is het een eer om in die prachtige foyer te mogen spelen.’

 Ierse pubs

‘Ons doel is altijd geweest om onszelf te amuseren en
daarbij ook anderen een plezierige avond te bezorgen. Dat lukt nog
steeds en dat stemt ons gelukkig. Als we nog even mogen dromen,
dan zouden we graag toch eens op het Dranouter Festival willen spelen
en een rondreis door Ierland maken om daar in de plaatselijke pubs op te treden. En als het lukt, dan nemen we in de nabije toekomst ook graag nog een nieuw plaatje op. Aan ambitie geen gebrek, dus…’, aldus Geert Gielen. (ADC)

Info: www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: