Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneel dezer dagen

Donderdag 4 mei 2017
20.00 uur
Mount Tackle, Heike Langsdorf, radical_hope (Kaap)
Biekorf Theaterzaal

‘Een woordeloze voorstelling over taal’

Aan de vooravond van het literaire festival Bru-Taal presenteert Kaap een voorstelling zonder gesproken taal, maar waar wel een taalkundig zoektocht aan vooraf ging. Danseres en performancekunstenaar Heike Langsdorf werkte voor verschillende theatermakers, choreografen, beeldend kunstenaars en architecten, waaronder Jan Fabre en Kris Verdonck. Al enkele jaren onderzoekt ze de voorwaarden voor actie binnen en buiten de theater- en kunstcontext. Voor Mount Tackle onderzoekt ze, samen met enkele andere kunstenaars, wat de ‘modi vivendi’ zijn van een hele berg spullen, inclusief levende performers. Samen werken ze aan een ruimte die uitnodigt om te toeven & te luisteren, te kijken en te flaneren. Het publiek krijgt alle kansen om die ruimte te verkennen. (Info http://www.kaap.be)

 Dinsdag 9 mei 2017, Platform

Woensdag 10 mei 2017, Onderworpen
20.00 uur
NTGent
Stadsschouwburg

NTGent zocht voor deze twee stukken inspiratie in het werk van de succesvolle Franse schrijver, dichter en filmregisseur Michel Houllebecq. In zijn oeuvre beschrijft hij het failliet van onze libertijnse en individualistische westerse maatschappij. In Platform begint de uitgebluste ambtenaar Michel een relatie met de jonge zakenvrouw Valerie. Samen hebben ze een geniaal idee: de organisatie van seksvakanties. Hun droom wordt brutaal kapot geslagen als een moslimterrorist een aanslag pleegt op een van hun vakantiedorpen. Na de vele aanslagen in Europa de afgelopen maanden, een schrijnend actueel stuk. In Onderworpen gaat Houllebecq nog een stap verder wanneer een democratisch verkozen moslim president van Frankrijk wordt. Wie laat zich onderwerpen en is dat een goede of slechte zaak? NTGent werkt voor dit stuk samen met het Gentse, multiculturele collectief Action Zoo Humain. De voorstellingen sluiten thematisch op elkaar aan, maar kunnen ook apart gezien worden. (Info www.ccbrugge.be, t 050 44 30 60)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: