Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Blinde Gloria, Appassionata CC Scharpoord

Vrijdag 5 en zaterdag 6 mei (20 uur)

 Begin mei 2017 brengt jongerentheater Appassionata een nieuwe, eigen productie. Dit keer wilden de jongeren zelf gaan voor een bewerking van een klassieker. Ze kozen voor het verhaal van koning Oedipus en maakten daar een frisse, jonge versie van met heel wat speelse en vrolijke momenten. Wanneer een waarzegster de jonge Oedipus vertelt dat hij zijn vader zal vermoorden en met zijn moeder zal trouwen, slaat hij op de vlucht. Wat hij niet weet, is dat zijn ouders niet zijn natuurlijke ouders zijn. Hij doodt de koning, lost het raadsel van de sfinx op en krijgt de hand van de koningin als beloning. Jaren later, wanneer ineens iedereen blind wordt in zijn koninkrijk, raadpleegt hij opnieuw de waarzegster. Heel wat leden spelen al enkele jaren bij Appassionata en hebben in die tijd een heel eigen vormentaal ontwikkeld: eigenzinnig, grappig, poëtisch en gedurfd. Verwacht je aan een fantasierijke, jeugdige update van een fascinerend verhaal.

Info t 050 63 04 30, www.cultuur.knokke-heist.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: