Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Gratis decibels in het Astridpark

De datum van 1 mei staat steevast in onze agenda gegrift als de dag van gratis muziek in hartje binnenstad. Al meer dan twintig jaar – de eerste editie vond plaats in 1995 op het Sint-Amandsplein – serveert de Red Rock Rally (RRR) een mooi rondje nieuw en onontgonnen talent gekoppeld aan de straffere Belgische bands van het moment.

Beginnende muziekgroepen uit Vlaanderen konden begin dit jaar hun demo’s insturen om deel te nemen aan de rockrally. Een jury, bestaande artiesten, muziekjournalisten en -kenners, plukt uit de inzendingen de vijf beste bands (waaronder twee uit West-Vlaanderen) die het met elkaar mogen ‘uitvechten’ op het podium (vanaf 13 uur). Geselecteerd worden is al een kleine overwinning op zich, maar wie de hoofdprijs kan wegkapen, mag naar huis of naar ergens anders met een cheque van 500 euro. Ook het publiek kan zijn stem uitbrengen. De band die het grootste aantal stemmen achter zijn groepsnaam heeft, mag zich de ‘Winnaar pRRRijs van het publiek’ noemen en een kunstwerkje in ontvangst nemen. Elke band krijgt trouwens een dvd en professionele geluidsopname van zijn optreden.

De beuk erin

Na de rockrally en de prijsuitreikingen (vanaf 18.30 uur) komen de grotere kleppers in zicht. De Brugse band Beuk zet er euh… meteen de beuk in met een portie hardrock in het Nederlands. De groep is aan een uitstekend parcours bezig met veel optredens in binnen- én buitenland. Nog eens Brugge boven met een optreden van de 20-jarige Kai Wén (19.45 uur), een van de winnaars van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Volgende maand laten we hem uitgebreid aan bod komen in EXit. De winnaars van de Nieuwe Lichting van vorig jaar waren de Equal Idiots (21.00 uur) en zij krijgen ook een plaats op het RRR-podium. De afsluiter van de avond zijn de Ertebrekers (22.30 uur), de groep rond Jefrrey Jefferson, Peter Lesage en Flip Kowlier. ​ (ADC)

____

http://www.redrockrally.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: