Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Kinderkoor Vivo! wint Korenfestival van Vlaanderen.

 

Het kinderkoor Vivo! van het Stedelijk Conservatorium Brugge nam op zondag 23 april 2017 deel aan het Korenfestival Vlaanderen te Kontich. Met 90% behaalde het kinderkoor de Eerste Prijs Cum Laude en werd daarmee winnaar in de categorie Kinderkoren. Het 43-koppige kinderkoor behaalde met hun uitvoering tevens de Publieksprijs. Dit resultaat komt er dankzij de inzet en het intensief werken van de kinderen en door de bezieling en gedrevenheid van dirigent Heidi de Caluwe. Het koor werd aan de piano begeleid door Jozef Sercu. Als Brugse componist zorgde hij voor 2 liederen speciaal gecomponeerd voor kinderkoor Vivo!. Zijn ingetogen lied “De vluchteling”, waarmee hij een actueel thema aansnijdt, liet niemand onberoerd. Echter het aanstekelijk enthousiasme van de kinderen overtuigde jury en publiek wat resulteerde in dit prachtige resultaat.

Na hun succesvolle deelname in 2016 aan het Europees Muziekfestival voor de jeugd te Neerpelt mag het kinderkoor Vivo! van het Stedelijk Conservatorium Brugge stilaan een terechte ambassadeur genoemd worden voor wat Brugge op muzikaal vlak zoal te bieden heeft. U kan het koor bij hun eerstvolgende optreden aan het werk zien en horen in de H.Bloedprocessie te Brugge op 25 mei.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: