Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugotta Awards voor Brugse pop- en rockscene

De Stadsschouwburg vormt op zaterdag 15 april het prachtig decor voor de eerste editie van de Brugotta Awards. Lokaal talent binnen het pop- en rockgenre wordt tijdens die avond in de schijnwerpers gezet.

Foto Jeannot Kerfs

 

Cultuurcentrum Brugge en muziekschool Metronoom rollen de rode loper uit voor de Brugse pop- en rockscene. Op die avond worden voor het eerst de Brugotta-Awards uitge­reikt. Het nieuwe Brugotta-label staat voor ‘Bruges Got Talent’. Mensen konden een stem uitbrengen op hun favoriet en ongeveer 3.000 mensen deden dat dan ook. Wie is de markantste Brugse frontman of -vrouw? Wie is de meest dansbare dj van het moment? Wie is de meest stijlvolle band? Op zaterdag 15 april volgen de antwoorden. Maar er is meer dan dat. Steven van Havere, nu directeur van Metronoom, maar vroeger wel drummer bij onder meer Gorki, Hooverphonic en Arid, stelde een gelegenheidsband samen die de markantste Brugse songs zal spelen. Raymond van het Groenewoud, Red Zebra, Lemon, Seven Oaks, Frodo Neels en Tijs Verbeke (Bruges Swan Patrol), Minx (Flatcat), Stevie (Cajun Moon) en vele anderen schuiven ook mee aan op het podium. ‘De Brugotta Awards vormen een ideale gelegenheid om de Brugse pop- en rockscene in de belangstelling te plaatsen. Brugge heeft een muzikaal verleden én een beloftevolle toekomst waar we trots op mogen zijn. De Brugotta-avond brengt alles mooi in kaart en vormt hopelijk ook een aanzet tot meer samenwerking tussen de muzikanten’, aldus Van Havere.

 

____

 

http://www.ccbrugge.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: