Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugse tiener debuteert met fantasyroman

 

Amper drie weken na zijn achttiende verjaardag debuteerde de Brugse Simon Pille met zijn fantasyroman Alexander & de witte krijger. Het boek richt zich tot jongvolwassenen en is het eerste deel van een epische reeks die handelt over goden, magie en menselijkheid.

Simon Pille is een jongen met heel uiteenlopende hobby’s. Hij is lid van de stedelijke Jeugdraad Brugge, volgt Arabisch en Pools in avondonderwijs en was tot voor kort leider van de KSA Frassati. Momenteel zit de jonge schrijver in zijn laatste jaar boekhoud en informatica in het VHSI (Sint-Michiels). ‘Ik hecht veel belang aan variatie in mijn leven’, zegt Simon. ‘De wereld heeft zodanig veel te bieden wat mij als persoon alleen maar doet evolueren. Alles wat ik zie en leer maakt mijn denkpatroon steeds breder. Die verrijking probeer ik dan ook terug te koppelen in mijn verhalen.’

 Goed en Kwaad

‘Ik heb altijd vrij veel fantasie gehad, maar twee jaar geleden begon er zich een verhaal te ontwikkelen in mijn hoofd dat steeds grotere proporties aannam. Na een zestal maanden besloot ik alles neer te pennen en het werd me al snel duidelijk dat het verhaal te omvangrijk was voor één boek.’ Uit hoeveel delen de reeks uiteindelijk zal bestaan, weet Simon nog niet zeker, maar de algemene verhaallijn heeft hij wel al uitgewerkt. ‘Het relaas vertrekt vanuit een zelfverzonnen legende. De goden hebben de mensen krachten geschonken, maar daarbij werden ook hun zwaktes zoals jaloezie en haat overgedragen. Dit was de aanleiding voor een grootse oorlog waaruit Goed en Kwaad ontstond. Vanuit dit uitgangspunt start het eerste verhaal Alexander & de witte krijger.’ (LDD)

 ‘Alexander & de witte krijger’ van Simon Pille, uitgegeven bij bookscout.nl, 160 blz., 19,90 euro. Te verkrijgen online of in boekhandel De Reyghere. Info: http://www.simonpille.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: