Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Cowboys & Aliens doen Daverlo daveren

Foto Denis Aspeele

 

Dat de Brugse vlag zal wapperen op vrijdag 7 april in zaal Daverlo (Assebroek) is een feit. Nadat Fire Down Below de keet heeft opgewarmd, mogen de Brugse beren Henk Vanhee, Kris Vandekerckhove, Peter Gaelens en John Pollentier van de stonerband Cowboys & Aliens nog eens hun zwaarste decibels bovenhalen.

 

EXit: Hoe gaat het met Cowboys & Aliens?

Henk Vanhee: ‘Het gaat uitstekend met Cowboys & Aliens, dank u. Nadat we een paar jaar terug beslisten om weer samen te komen, deden we dat onder de voorwaarde dat we dit enkel onder de huidige omstandigheden zouden doen: in deze bezetting, geen gezeik over muzikanten die moeten worden vervangen, geen groepsmeetings om de visies op elkaar af te stellen, spelen waar we willen spelen en doen wat we willen doen. En genieten van elkaars vriendschap. Maar als we weer eens een paar dagen naar Nederland of Duitsland gaan spelen, dan slapen we wel allemaal in een aparte kamer. De vriendschap stopt ergens, natuurlijk…’

EXit: Jullie laatste wapenfeit – de prachtige ep Surrounded by Enemies – dateert al van 2014. Zijn er al plannen voor een release van nieuw werk?

Vanhee: ‘We zijn al meer dan een jaar tamelijk intens aan het repeteren met de nadruk op nieuw werk. We hebben behoefte om samen een nieuwe plaat te schrijven, geheel organisch in het repetitiekot als waren we opnieuw 1999. Onze vorige ep’s waren eigenlijk flarden riffs die John op zijn schaf had liggen en waar ik het één en ander had over geschreven en gezongen. Vervolgens gaven we die structuur mee met de andere twee jongens. Nu is dat veel minder het geval. Nu pikken we in op dingen die on the spot gebeuren. Dat is verfrissend en spontaan en het haalt de ziel van je band onmiddellijk naar boven.’

EXit: Jullie band bestaat al sinds 1996, dat betekent twee decennia C&A. Reden tot feest?

Vanhee: ‘Dat hebben we vorig jaar al gedaan in een uitverkochte Charlatan in Gent. Met een hoop vrienden uit de tegenwoordig flink uit de kluiten gewassen scène nog eens achteruit gekeken en een greep songs gespeeld uit onze eerste platen met her en der ondersteuning van vrienden en gastmuzikanten. Dat we dat in Gent deden was louter toeval. Ze waren de eersten die interesse toonden om mee te organiseren. Maar het achteruitkijken is bij deze gedaan. We beginnen aan een derde decennium Cowboys & Aliens met de drang om het achterste van onze tong nog eens te laten zien.’

EXit: Hoe ziet de set voor het optreden op Daverend eruit?

Vanhee: ‘Aangezien we niet veel thuismatchen spelen, wordt dit een vintage C&A-show. Luid, hard, intens en een tikkeltje sexy. We hebben een korf van 16 songs geselecteerd waaruit we putten voor deze show en voor Headbangers Ball later dit voorjaar.’

EXit: Jullie hebben al heel wat zaken op de bucketlist kunnen afvinken. Waar dromen C&A anno 2017 nog van?

Vanhee: ‘Daar sta ik eigenlijk niet erg bij stil. Het is niet omdat je een paar keer het drumtapijt van Deep Purple hebt mogen gebruiken dat je een bucketlist hebt. We waren in onze drukste periode vooral een voorprogramma, hé. Het leverde je al eens een stevige handdruk van Josh Homme op of een knuffel van godbetert Glenn Danzig. En een vat prachtige herinneringen ook, uiteraard. Maar met de release van de nieuwe plaat is het zeker de bedoeling om weer een gooi te doen naar euh, eeuwige roem zeg maar… Laat het lobbyen en het schouderduwen nu al een aanvang nemen!’

EXit: Wat staat er nog de agenda van C&A voor de rest van het jaar?

Vanhee: ‘We gaan veel werken dit jaar, we doen hier en daar wat festivalletjes, we gaan zeker weer naar onze vrienden in Duitsland en Holland spelen, we doen ook her en der try-outs met de nieuwe songs…Er zal weinig tijd zijn om ons te vervelen of om vervelend te doen.’ (ADC)

http://www.brugge.be/unplugged-/-daverend

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: