Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Filmtip: Vredesactie toont Shadow World van Johan Grimonprez

Op woensdag 22 maart toont Vredesactie in het auditorium van het Sint-Lodewijkscollege de film Shadow World, die ons een kijk geeft in de duistere wereld van wapenhandel. Internationale wapenhandel is een miljarden business, ondoorzichtig, al te dikwijls verbonden met corruptie en een groot misprijzen voor mensenlevens. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Andrew Feinstein. Ludo de Brabander van de vzw Vrede, en schrijver van het boek ‘Oorlog zonder grenzen’, leidt de film in.

De website De Wereld Morgen zegt ons waarom we deze film moeten zien: ‘Naast de drager een sterk verhaal en een nieuwe artistieke strategie is Shadow World ook vooral een mooie film, een plezier om naar te kijken. Als maker slaagt Grimonprez erin een balans tussen waarheid en schoonheid te vinden. Hoewel het een verhaal is waarvoor velen liever willen wegkijken, is het toch een film die je wil zien.

 Praktisch: de voorstelling vindt plaats op 22 maart 2017 om 19u30 in het Auditorium Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 St.-Andries.Tickets (incl. drankje) worden verkocht bij Oxfam wereldwinkel en de Snuffel (3 – 5€) en online via www.events.sint-lodewijkscollege.be of aan de ingang (6,00 €)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: