Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Nieuwe Pecha Kucha met inspirerende en boeiende Bruggelingen


Op vrijdag 17 maart om 20.00 uur organiseert Pecha Kucha Brugge samen met Het Entrepot de 11e editie van Pecha Kucha in Brugge. Place to be is de oude bussenstelplaats van de Lijn in Assebroek, waar Garrincha Brugge al enige tijd haar voetbalconcept neerplant.

Het uitgangspunt: 8 sprekers, 20 beelden, 20 seconden per beeld. Het Pecha Kucha Night-concept werd in 2003 bedacht in Tokyo door Klein Dytham Architecture, en veroverde ondertussen de hele wereld. Ook Brugge toonde zich de voorbije drie jaar grote fan van het concept. Tijdens de Pecha Kucha-avonden vieren we samen de Brugse creativiteit en delen we uitdagende ideeën, projecten en ervaringen. Via die twintig slides, maar ook via de babbels aan de toog…

Dit zijn de sprekers voor vanavond:

      Ellen Charlotte Marie (De Meulemeester) is niet alleen de huisfotografe van EXit, maar ook de populairste foodblogger van ons land met meer dan 146.000 volgers op Instagram. Vorig jaar verscheen haar eerste kookboek ‘One Healthy Family’.

      Wannes Loosveldt stond mee aan de wieg van Elements Festival, stond de eerste twee jaar in voor de uitbating van URB EGG-café en werkt in alle stilte aan een nieuw festival op Zeebrugge strand.

      Hannes Obreno is een roeier uit Dudzele. Op het WK 2015 greep hij nog net naast een ticket voor de Olympische Spelen van Rio, maar kwalificeerde zich uiteindelijk toch en behaalde er in 2016 een schitterende 4e plaats, die hem ook de titel van West-Vlaams sportman van het jaar opleverde. 

      Arne Vanhaecke is singer-songwriter, presentator en all-round creative. Hij nam zonet een eerste album op als Low Budget Jet Set. Via het verkopen van appels, en een internationale woonkamer-tournee, probeert hij nu de wereld te veroveren.

      Bart Claeys is poolreiziger, extreme hiker, leerkracht, projectmanager bij Bold Wilderness Expeditions, medeorganisator van BANFF Brugge… Grenzen verleggen, nieuwe uitdagingen ontdekken, doen wat niemand voor mogelijk houdt,… dat is Barts way of life.

      Pieter De Meyere is leerkracht, kunsthistoricus en onderdeel van een groep enthousiaste onderwijsvernieuwers die 2 jaar geleden het idee concretiseerden om in Brugge een nieuwe secundaire school op te richten. Nu, 2 jaar verder, is er een pedagogisch project, een naam (www.stamina.be), een team, een locatie.

      Frederic Meurisse is architect van opleiding. Kwam in aanraking met 5-a-side voetbal, een intensief en toegankelijke type voetbal waar men 5 vs 5 speelt op kleine terreinen met boarding en kunstgras. Twee jaar geleden besloot hij met Philippe Ombregt om dit voetbal, onder de naam GARRINCHA in België te introduceren. Het eerste voetbalcentrum is al open in Brugge.

      Bram Verrecas is ex-leerling van de Brugse Kunstacademie en studeerde in 2015 af als acteur aan het Brusselse RITCS. Intussen werkt hij aan een carrière binnen film, televisie en theater.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: