Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Zal de liefde zegevieren?

17, 18, 24 en 25 maart 2017, 20.00 uur
De Lege Cel, KT De Valk
MAZ

De Lege Cel van de bekende Vlaamse auteur René Swartenbroekx is een stuk van enkele jaren terug, maar blijft zeer actueel. Zij is knap, intelligent, lief en Vlaams met Turkse roots, maar dat doet er niet toe. Hij is grappig, handig, rechttoe rechtaan en helemaal van hier, maar dat doet er ook niet toe. Wat er toe doet, is dat ze alle twee smoorverliefd zijn op elkaar en dat de liefde niet stopt bij een grens, een taal, een huidskleur, een cultuur of een religie. Helaas denkt niet iedereen er zo over. Ook vandaag nog altijd niet. Het liefdespad van deze hedendaagse Vlaamse Romeo en Julia loopt niet over rozen. De vaak karikaturale vooroordelen van zijn Vlaamse moeder botsen met de tradities van haar Turkse vader. Zal de liefde zegevieren of monden de tegenstellingen uit in een drama?

Info www.toneeldevalk.be, t 0487 71 28 57

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: