Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Leen Demeester over de evolutie van sportmode

 

 

Drie jaar na de publicatie van het succesvolle Fashion Icons brengt Leen Demeester een tweede modeboek uit. The Giants of Sportswear handelt over de evolutie en trends in sportkledij doorheen de eeuwen heen. Het boek werd, net zoals Fashion Icons, vanwege de internationale uitstraling wederom in het Engels geschreven.

 Demeester ontdekte haar passie voor mode toen ze als interieurjournaliste in Londen werkte. De modebuurten en -galerijen in de Britse hoofdstad bleven haar inspireren en al snel ontstond het idee voor Fashion Icons. Toen ze enige tijd later in Los Angeles op een bloedhete Sunset Boulevard exclusieve skipakken spotte die ontworpen waren door Karl Lagerfeld werd ze begeesterd door haute couture in de sportkledij. Die interactie tussen de catwalk, sportmode en streetstyle werd de basis voor The Giants of Sportswear.

Het boek is onderverdeeld in de twaalf grootste internationale sporten, telkens gepaard met het meest representatieve sportmerk en zijn beruchtste ontwerper. Demeester schrijft over de geschiedenis van de sportmode, maar ook de sport op zich wordt uitvoerig besproken. Daarnaast komen heel wat gevestigde namen in de ontwerperswereld aan bod, elk met hun visie over modieuze sportkledij. Het boek bevat bovendien een zorgvuldig gekozen selectie aan modefoto’s in de sportwereld. Vooral de afwisseling tussen retrofoto’s met hedendaagse afbeeldingen van atleten is opvallend en brengt de mode-evolutie duidelijk in beeld. (LDD)

The Giants of Sportswear, Leen Demeester, Uitgeverij Lannoo, verkrijgbaar in de Brugse boekenhandels

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: