Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugge Studentenstad fuift

‘De heetste 100 dagen party van Brugge’, onder deze slogan vindt op donderdag 9 maart de tweede editie van de 100 dagen-fuif ‘Oenderd Groaden’ plaats. Het evenement wordt georganiseerd door vzw Suburb Soundz, vzw Brugealive en Jeugdraad Brugge en vindt plaats in de fuifzaal van Het Entrepot.

De toegang is gratis voor alle laatstejaarsscholieren, op vertoon van hun studentenkaart. Aangezien de meeste jongeren hun laatste honderd dagen middelbaar onderwijs al inluiden de avond voor het officiële feestmoment, opteerden de organisatoren om op dat moment een leemte in Brugge in te vullen. Met een diverse line-up, bestaande uit lokaal en regionaal gekende artiesten, wordt gemikt op het grote publiek. De deuren gaan open om 21 uur en het feest blijft duren tot 6 uur ’s ochtends. De feestvierders die bij het ochtendgloren nog steeds van de partij zijn, krijgen een ontbijt alvorens ze naar school vertrekken.

Spring Break

Drie weken later, op donderdag 30 maart, tovert diezelfde vzw Suburb Sounds Het Entrepot opnieuw om in een danstempel voor Brugse studenten. Hogeschoolstudenten ditmaal. In samenwerking met Brugge Studentenstad en alle Hogescholen uit Brugge vindt alweer de vierde editie van Spring Break plaats.

Bekende Belgische dj’s zoals Pat Krimson, Dimaro en Freaquency zullen de vloer van Het Entrepot alvast doen daveren, maar de naam die het meest in het oog springt, is ongetwijfeld schlagerboyband De Romeo’s. De toegang is gratis voor studenten uit het Brugse hoger onderwijs op vertoon van een geldige studentenkaart. __

http://www.facebook.com/oenderdgroaden, http://www.brugge.be/springbreak

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: