Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Duo’s duiken op tijdens B Major!

 

hendrik-lasure_willy-schuyten-2

Foto Willy Schuyten

Het luik Pas de Deux van de eerste editie van de Brugse muziekbiënnale B Major! laat het kunstencentrum KAAP invullen door zeven verrassende duo’s op verschillende Brugse locaties (Concertgebouw, Blindekenskapel, Sint-Godelieveabdij, Villa Bota). Te noteren in de agenda: zondag 5 maart vanaf 11 uur.

Rawfishboys

Rietblazer Joachim Badenhorst en de Franse contrabassist Brice Soniano namen afgelopen zomer in de Sint-Godelieveabdij twintig nieuwe composities op waarvan onder labelnummer W.E.R.F.145 een aantal worden uitgebracht op cd (‘Fengling’), andere op LP (‘The White Starline’).

Heleen Van Haegenborgh & Christian Mendoza  

Nóg een releaseconcert: jazzpianist Mendoza en klassiek geschoolde pianiste Van Haegenborgh slaan een brug tussen jazz, hedendaags klassiek en minimalisme, met als vertrekpunt de muziek van Bach voor quatre mains. Debuutplaat ‘Copper’ verschijnt zowel op cd als LP (W.E.R.F.146).

Verneri Pohjola & Aki Rissanen

Jazz uit Finland. Trompettist Verneri Pohjola, één van de ontdekkingen van de (helaas) laatste editie van Jazz Brugge (2014), en pianist Aki Rissanen brengen in hun duo akoestische en elektronische muziek samen.

Duo à l’encre

Kruisbestuiving tussen twee talentvolle artiesten uit verschillende disciplines: Teun Verbruggen, één van de meest gevraagde drummers, en Vincent Glowinski, de graffiti-artiest ‘formerly known as’ Bonom.

Insufficient Funs

Dit Iers duo – bas-saxofonist Sam Comerford en drummer Matthew Jacobson – was één van de grote revelaties van de laatste editie van het showcasefestival 12 Points. In hun debuut-EP weerklinkt zowel de invloed van Ornette Coleman als van BadBadNotGood.

Villa Bota Sessions

Tijdens een zogenaamde Boiler Room-sessie in Villa Bota presenteert KAAP twee jonge duo’s. Wie geen kaartje te pakken kreeg, zal toch kunnen volgen via een live videostream.

Glass Museum (pianist Antoine Flipo en drummer Martin Grégoire) noemt als grootste invloeden artiesten zoals Gogo Penguin, BadBadNotGood en Mouse On The Keys.

Amber Haze is een samenwerking tussen de Italiaanse zangeres/muzikante Francesca Palamidessi en onze stadsgenoot pianist Hendrik Lasure (zie foto) (SCHNTZL). (PJG)

 

www.kaap.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: