Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Refugees for Refugees

Cultuurcentrum Brugge trekt binnen B Major! de kaart van de wereldmuziek. Op vrijdag 3 maart staan de muzikanten van Refugees for Refugees op scene in de Stadsschouwburg.

refugees-for-refugees_dieter-telemans

Dit ensemble werd in mei vorig jaar in het leven geroepen en bestaat uit muzikanten die hun land van herkomst moesten ontvluchten. Het gezelschap onderneemt een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet. Dit alles onder de leiding van de talentvolle Belgische ûd-speler Tristan Driessens. Naast het optreden op 3 maart zijn er in het Rode Kruis Opvangcentrum (Vlamingstraat 55) enkele avond- en middagconcerten met muzikanten van Refugees for Refugees en bewoners van het centrum.

  • Woensdag 1 maart (13 uur): Dolma Renqingi & Kelsang Hula

Dolma Renqingi (zang, Tibet) werd geboren in de bergen van Tibet. Ze ontwikkelde zich van jongs af tot zeer virtuoze zangeres. Landgenoot Kelsang Hula (zang en dramyen) leerde zelf de mandoline bespelen, zingt, danst, componeert en trad toe tot het Tibetan Institute of Performing Arts. Hij bespeelt de ‘dramyen,’ een traditioneel snaarinstrument uit het Himalayagebergte.

  • Donderdag 2 maart (13 uur): Asad Qizilbash & Simon Leleux

Asad Qizilbash (sarod, Pakistan) geniet internationale faam als sarodspeler, een Hindoestaans negensnarig instrument. Hij speelde onder meer voor Nelson Mandela. Hij wordt op oosterse percussie begeleid door de Belgische virtuoos Simon Leleux.

  • Donderdag 2 maart (20 uur): Aman Yusufi & Majid Zare

Aman Yusufi was pas elf toen hij de dambura ontdekte, de tweesnarige langhalsluit die typisch is voor het Hazara-volk uit het centrale berggebied in Afghanistan. Hij wordt op tabla, bestaande uit twee trommels, begeleid door Majid Zare._ 

www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: