Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Tien kaarsjes voor reggae-afro party NAH MEAN

 

hannes-michiel-en-wannes_thomas-de-baere

 

‘Een voorbeeld voor het uitgaansleven’

 

De tiende editie van NAH MEAN staat in de steigers: op zaterdag 18 februari organiseert DAMP OORD dit reggae-afro evenement in de Magdalenazaal. ‘Met NAH MEAN zetten we in op Brugse jeugd zonder onderscheid van eender welke aard. Iedereen is welkom’, zeggen organisators Wannes Loosveldt, Michiel Vanden Abeele en Hannes De Waepenaere.

Het wordt een special, die tiende uitgave van NAH MEAN. ‘We werken met twee zalen. De ene zaal is zoals gewoonlijk Dancehall/Reggae/Afro. Daar nodigen we Jabo Jay, Soulshakers, Drigao en onze eigen award winning Team DAMP uit. In de tweede zaal maken we plaats voor DUB muziek die op traditionele wijze met zelf gebouwde speakers bezet wordt. Daar nodigen we Brugse helden Forward Fever uit samen met Dub Fi Youth en High’r Ites. Die laatste zijn de crew die ook de soundsystem voorzien’, verduidelijkt Michiel Vanden Abeele.

Brugge kende in het verleden veel kwalitatieve urban events (Heads High, Kingz&Queenz, DOOWOP party, Showtime…). Na het verdwijnen van deze events bleef het een lange tijd stil in de Brugse urban scene. ‘Met DAMP OORD kregen we de kans om in café De Vetten Os een kleine reggae night op te zetten. We kregen enorm veel respons. Aansluitend daarop besloten we de handen in elkaar te slaan met Jeugdhuis Comma en het evenement op grotere schaal te organiseren.’

EXit: Jullie maken met deze events wel een statement?

Hannes De Waepenaere: ‘Kenmerkend voor NAH MEAN is de positieve sfeer, het uitblijven van ruzies/gevechten, het feit dat de politie nog nooit is moeten tussenkomen, enzovoort. We willen een voorbeeld zijn voor collega-organisatoren en het uitgaansleven positief promoten. Hiervoor werken we samen met stadsdiensten en lokale en nationale kwaliteitsdeejays. NAH MEAN moest in eerste plaats leuk blijven. We doen niet mee aan commercieel organiseren en stresserend winstbejag. Het moet toegankelijk blijven voor alle jongeren. We maken geen onderscheid van eender welke aard. We doen niet mee aan egotripperij of stoerdoenerij.’

EXit: Hoe evalueer je de afgelopen negen edities?

Wannes Loosveldt: ‘Na elke editie konden we spreken van een succes. Er kwam telkens meer en meer volk opdagen en af en toe konden we ook grotere zalen dan Jeugdhuis Comma vullen. Zo trokken we al richting de MaZ en de nieuwe zaal in Daverlo. We bereiken enorm veel jongeren zonder deze in een vakje te kunnen indelen, de doelgroep is enorm breed. Dit is een succes op zich. Ons publiek heeft ook een zeer diverse leeftijd. We schatten dat we bezoekers hebben tussen 16 en 40 jaar. We zetten alles op alles om elk van hen een positieve avond te laten beleven en hebben het gevoel ook hierin te slagen. NAH MEAN is onze trots. Het is een evenement dat het hart van onze organisatie weerspiegelt.’ (ADC)

Info: facebook/damp.oord

 DAMP OORD

DAMP OORD is een organisatie die zich inzet om artiesten hun creatieve identiteit te helpen ontplooien. Zo worden muziekopnames gemaakt, kledij met design van jonge ontwerpers verkocht, optredens georganiseerd, workshops in elkaar gestoken, evenementen ondersteund… Enkele concrete realisaties: album Ozi One, album No Exp., ondersteunen URB – Urban Arts Festival (Brugge Plus & Het Entrepot), fuiven Hey Ya! en NAH MEAN, workshops home studio en rap, helpen met boekingen voor jonge artiesten…

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: