Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Snuffel gaat op zoek naar de Brugge-link

lander-hoornaert_ellen-de-meulemeester

foto EDM

 

Sinds juni 2015 telt de binnenstad van Brugge er een mooie zaak en zaal bij: backpackerhostel Snuffel verhuisde zijn bedden en activiteiten naar de overkant van de Ezelstraat en staat nu klaar om Bruggeling en toerist in een sfeervol kader te ontvangen. De 26-jarige Lander Hoornaert neemt de publiekswerking van Snuffel voor zijn rekening. De kalender voor 2017 belooft alvast veel goeds.

Sociaal-cultureel werk

Lander Hoornaert: ‘Een jaar geleden ben ik aangesteld om de publiekswerking onder handen te nemen. Onze vzw zet zich in op sociaal-cultureel vlak. Een samenwerking met het ’t Veldzicht, waarbij we mensen met een beperking inclusief tewerkstellen, onderstreept het sociale luik. Op cultureel vlak moeten de talloze activiteiten ontmoeting, ontspanning en creativiteit faciliteren. De zaal heeft een capaciteit van 200 à 250 man staand of voor een 150-tal mensen zittend in een comfortabele toestand.’

Een Brugge-link

Lander:  ‘We hebben ons eigen programma. Iedere maand proberen we minstens één gratis optreden te organiseren.  We streven naar kwaliteit en we proberen bands te boeken die een Brugse link hebben. Meestal zetten we op die avond  twee bands in de kijker, zonder ons vast te pinnen op een bepaald genre. We hebben niet alleen oor voor muziek, ook comedy komt bij ons aan bod. Of een wetenschapscafé. Dat is een samenwerkingsverband met AUGent (ofwel Associatie Universiteit Gent). We nodigen dan professoren uit om bij ons te komen spreken over een bepaald thema. Elke derde dinsdag van de maand staat er een jazz-jamsessie op het menu, dit in samenwerking met het Conservatorium Brugge.’

Laagdrempelig

Lander: ‘We hebben sterk het gevoel dat we door de organisatie van onze activiteiten dingen in beweging kunnen zetten. Veel events zijn bij ons gratis. Snuffel wil een leuke ontmoetingsplek zijn voor (Brugse) jongeren én toeristen, daarom zetten we specifiek in op drempelverlagende activiteiten en is ons aanbod heel divers. Het is niet de bedoeling dat wij een nieuwe rocktempel worden. Onze zaal is wel akoestisch perfect geïsoleerd zodat we geen overlast voor de buren veroorzaken.’

Iedereen welkom

Lander: ‘We stellen de zaal ter beschikking voor sociaal-culturele verenigingen. Het wekelijks organiseren van verjaardagsfuiven ligt moeilijker. We zijn tenslotte een hostel en wensen dus rekening te houden met onze gasten en buren. Ons publiek is zowel lokaal als internationaal. Over de middag komen studenten hier vaak eten of schuilen voor de regen, ’s avonds treffen we dikwijls hogeschool- of uniefstudenten aan. Backpackers tot 30 jaar vormen een belangrijk deel van ons cliënteel, maar iedereen is hier welkom, alle leeftijden.’

Ambities voor 2017

Lander: ‘Vanaf 23 december tot half januari 2017 stellen we onze zaal weer ter beschikking voor studenten die in groep en in alle rust willen studeren. We voorzien een dertigtal tafels. Op 14 en 15 januari zijn er toneelvoorstellingen van De Camere gepland. Op 27 januari komen de bands Drums ’n Guns en Bird Of Prey langs. Voorts staan er nog optredens gepland: Barnill Brothers en Alba op 18 februari, Louie en 7thirty op 17 maart en Gauss en Kettel op 7 april. Wetenschapscafés organiseren we op 21 februari over ‘Dementie’ en op 28 maart over het ‘M-Decreet’. Je merkt het, we gaan zo gevarieerd mogelijk te werk en we hopen die ambitie ook gedurende het hele jaar door te kunnen trekken.’ (ADC)

http://www.snuffel.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: