Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

The Day Off: ‘We spelen alles kapot’

the-day-off

 

‘Support your locals’ suggereert het Cultuurcentrum en het is een suggestie die we graag ter harte nemen. Vandaar dat we graag even de spotlights richten op de vierkoppige band The Day Off uit onze gouw die op vrijdag 17 februari de zaal in Daverlo (Dries 2 in Assebroek) mag opwarmen voor It It Anita.

 Verwacht u aan een portie stevige decibels die in uw buis van Eustachius zullen binnensluipen. It It Anita kiest voor moderne noiserock, zeg maar een melange van grunge en punk. Ook The Day Off uit Jabbeke tapt uit het harde vaatje met een sound die gelardeerd is met elementen uit garagerock, punk en grunge. ‘Het mag stevig zijn’, zeggen Simon Rabaey (zang en gitaar), Jochen Stragier (gitaar), Tom Vandenheede (basgitaar) en Tommy Lingier (drums). ‘We kijken op naar een aantal groepen die zich in dat muzikaal universum begeven. We denken hierbij concreet aan Foo Fighters, Nirvana, Double Veterans, John Coffey… Harde noten, dus.’

Voorbeeldgroepen bij de vleet, maar toch kiest The Day Off – die sinds de zwoele zomer van 2014 bestaat – enkel voor eigen materiaal. ‘Live spelen we enkel eigen nummers. Het gebeurt wel dat we in de repetities eens een cover spelen. Dat zal in Brugge ook zo zijn. Brugge is onze stad en dus kijken we er zeker naar uit om nog eens in Brugge te mogen spelen. Ieder optreden voelt voor ons speciaal, al is het optreden in de Daverend-reeks voor ons wel een topper omdat we de support van It It Anita mogen doen. We zullen vooral kijken of onze nieuwe nummers al dan niet aanslaan. Het zijn songs waar we zelf wel een zeer goed gevoel bij hebben. Voor de rest maken we alles kapot!’

Groeitijd

Mannen maken plannen, ook het viertal van The Day Off? ‘We hebben momenteel al twaalf nummers klaar. Binnenkort willen we zeker nagaan of we een EP kunnen opnemen. We geven onszelf alle tijd om te groeien en uit te zoeken wat we echt willen. We zetten het geld van onze merchandising en optredens nu wel al aan de kant. En ondertussen hebben we ook al enkele nummers online staan die we zelf hebben proberen op te nemen.’

Gezonde ambitie
‘We zouden graag aan wat grotere wedstrijden willen deelnemen. Op tour gaan is zeker ook wel iets wat we aan onze curriculum vitae willen toevoegen. Voorlopig blijven we met de voeten op de grond en spelen we vollen bak onze muziek. We traden al op op Rock Zerkegem en op het Plectrumfestival. Dat zijn de momenten waarvoor we het doen. In de toekomst willen we zo veel mogelijk optreden en nieuwe nummers schrijven.’ (ADC)

 

Info: http://www.ccbrugge.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: