Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Straattheater en concertjes kleuren februari

Van zaterdag 5 februari tot en met 11 februari vindt zowel het festival Wintervonken plaats als de wintertoer van Uitwijken.

Uitwijken doet dat in de randgemeenten, Wintervonken lokt veel volk naar de Burg. De formule is intussen bij het ruime publiek bekend: straattheater, concertjes en dans, afgerond met een drankje. Brugge investeert 130.000 euro in dit volks-cultureel gebeuren. Uitwijken heeft intussen zowel een zomer- als een wintertoer. De wintereditie vindt plaats van zaterdag 5 tot woensdag 8 februari in achtereenvolgens Zwankendamme, Sint-Pieters, Sint-Andries, Assebroek en Sint-Kruis. Op de affiche ‘Ballade de Nuit’ van het Franse gezelschap Entre Tere et Ciel. Er wordt gedanst rond vuur.

Wintervonken staat geboekt op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari. Ook hier een Frans gezelschap (Compagnie Transe Express), op de affiche Mu-Kinematic of Fluids. Ze brengen een metershoge kraan mee die spektakel belooft. Aansluitend is er muziek: BrazzMatazz op het winterterras, afsluiten doet men met Zorita en Bohemer muziek.

De avond start telkens om 19 uur, het spektakel een halfuurtje later. Alles, behalve de drank, is gratis en geschikt voor jong en oud. Be there! (LF)

 

http://www.bruggeplus.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: