Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Swing Time Society nodigt Chris Thompson uit

chris-thompson-1

 

Swing Time Society, in 1979 ontstaan (onder een andere naam) als dansorkest en later uitgegroeid tot bigband, brengt sinds 2006 onder leiding van Ghislain Slingeneyer een gevarieerd programma van standards en hedendaagse nummers. Voor editie 2017 op zaterdag 4 en zondag 5 februari (om 16 uur) van het sinds jaren traditionele tweedaags rendez-vous in de Magdalenazaal wacht het publiek een verrassing.

Als zanger werd namelijk niemand minder dan Chris Thompson uitgenodigd, een naam die vooral bij oudere jongeren associaties zal oproepen: de man was immers gedurende verschillende perioden zanger-gitarist van Manfred Mann’s Earth Band. Die formatie scoorde meerdere hits (onder andere met de Springsteencovers ‘Blinded by the Light’ en ‘Spirit in the Night’) en maakte zelfs de bizarre keuze om een (danig herwerkte) versie van Dylan’s ‘Father of Day, Father of Night’ uit te brengen. Nadien stond Thompson nog met heel wat grote namen (Elton John, David Bowie, Annie Lennox…) op de planken.

In 2012 nam hij in samenwerking met Ghislain Slingeneyer een cd met jazz-standards op met als titel ‘Do Nothing Till You Hear From Me’. (PJG)

 

www.swingtimesociety.be, tickets: www.ticketsbrugge.be, bij de leden – 050 31 82 09 – 050 35 75 44

 

 

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: