Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneel: agenda februari 2017

17_02_03_peter-de-graef_everybodyhappy_foto-c-karinjonkers-1

Vrijdag 3 februari 2017
20.00 uur
Eerybody Happy!?, Peter De Graef en Matzer Producties
De Dijk

Peter De Graef is een fenomeen. Hij is niet alleen een begenadigd acteur, hij is ondertussen ook één van de beste toneelauteurs van de lage landen. Met Everybody Happy!?’ reist hij al enkele seizoenen met succes door Vlaanderen en Nederland. Het stuk gaat over een diepgewortelde liefde. Twee personages staan op scene. Hij is goeroe. Hij weet alles. Zijn lezing heeft haar diep geraakt. Ze worden verliefd, maar dan gebeurt er iets. Alles verandert. Everybody Happy!? is een peertje van 100 watt dat kort oplicht in een donkere kamer. Amper een flits. De vragen die je op de muren gekalkt ziet, vergeet je echter nooit meer. De Graef deelt het podium met de Nederlandse Lottie Hellingham. Voor de tekst ontving hij een nominatie voor de Prijs voor Podiumteksten van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

Info http://www.ccbrugge.be, t 050 44 30 60      

 Zondag 12 februari 2017
14.00 en 16.00 uur
Hemelsblauw, Pantalone
Concertgebouw (op scène)

Pantalone maakt al enkele jaren muziektheater voor kinderen en hun ouders, grootouders en verzorgers. Het gezelschap streelt ogen en oren met muziek, poëzie, kleur, vorm, beweging en spel. In hun voorstelling Hemelsblauw bewijzen ze eens te meer dat klassiek voor baby’s en peuters mag en kan. Op scene drie muzikanten, twee zandmannetjes en veel kleurrijke voorwerpen. Enkele vreemde dieren maken het mooie weer: een reiger met blauwgrijze veren en Nemo met witte, oranje en zwarte strepen. De muziek is van Beethoven, Bach en Brahms. Ze voert je peuter of baby mee naar een hemelsblauwe hemel waar alles klatert en tintelt.

Info www.concertgebouw.be

 24 en 25 februari 2017, 20.00 uur
26 februari 2017, 15.00 uur
Het kraken van de Maan, ,t Arsenaal
CC De Dijk

Drie vrouwen met elk hun eigen verhaal. Een jonge vrouw neemt afscheid van haar vriend en spuwt een laatste keer haar gal. Een tweede vrouw, onvruchtbaar, onderneemt wanhopige pogingen om een kind te krijgen. Een derde vrouw, in de herfst van haar leven, grijpt haar laatste kans op de liefde. Alle drie staan ze op een kantelpunt. Met eeuwenoude grote verhalen uit de Griekse mythologie en de Bijbel in het achterhoofd, ging acteur, regisseur en schrijver Michael De Cock aan de slag met een aantal oerthema’s: liefde, vruchtbaarheid, bedrog en wraak. Op scene staan drie sterke actrices: Chris Lomme, Sophie Derijcke en Marlies Bosmans.

Info www.werkgroep66.be of t 050 35 85 50

 Dinsdag 28 februari 2017
20.00 uur
Are we not drawn onward to new erA,
Ontroerend Goed
Magdalenazaal

De aMAZe-jongeren van Cultuurcentrum Brugge zetten elk jaar vier voorstellingen op het programma in hun thuishaven de Magdalenazaal. Voor februari selecteerden ze werk van het Gentse theaterperformance collectief Ontroerend Goed. Dit gezelschap won jaren terug de prijs voor Jong Theater tijdens Theater Aan Zee en is ondertussen van een klein dichtersgroepje uitgegroeid tot internationaal erkend gezelschap. Are we not drawn onward to new Era is een palindroom, in alle betekenissen. Je kunt zowel de titel als het stuk van voren naar achter en van achter naar voren bekijken. Sommige mensen geloven in onze vooruitgang, terwijl anderen net het omgekeerde doen. Zijn we op weg naar onze redding of naar onze ondergang? Ontroerend Goed zoekt naar een antwoord op dit cruciale moment in onze geschiedenis.

Info www.ccbrugge.be, t 050 44 30 60

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: