Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Agenda toneel januari

Dinsdag 24 januari 2017
19.30 uur
MaZ
Buko + The L.A. Play, Abattoir Fermé,

Op de stoep van een uitgestorven motel treffen twee drinkebroers en de bezorgster van een Chinees restaurant elkaar. Met een voorraad drank en een typemachine, zijn ze op zoek naar de naar de zin en de onzin van het leven. Met Bukowski + LA creëerde regisseur Stef Lernous een tweeluik over zijn lievelingsstad: Los Angeles, stad van dromen en teleurstellingen. Zowel in Buko als in The L.A. Play draait het om doen alsof, om relaties die vastzitten, om de droom en nachtmerrie van Hollywood. Op scene staan onder meer Dominique Van Malder, bekend van Radio Gaga en Tom Vermeir, ook een vaste waarde bij Cie Cecilia. Regisseur Stef Lernous:, ‘Onze stukken zijn uit het leven gegrepen en het leven en de mens hebben ook een donkere kant. We vergroten dat uit, zonder in cynisme te vervallen. Ik ga er prat op dat er ook een vorm van humor in ons werk zit en humor gaat voor mij gepaard met hoop. Zo lang we kunnen lachen, is er hoop.’

Info www.ccbrugge.be, t 050 44 30 60

 

27 en 28 januari 2017, 20.00 uur
29 januari 2017, 15.00 uur
Ex, Vernieuwd Gents Volkstoneel (Werkgroep66)
CC De Dijk

Het Vernieuwd Gents Volkstoneel vult sinds enkele jaren onze Vlaamse theaterzalen met volks theater met een grote V. Ex gaat over een man en een vrouw. Ooit smoorverliefd en gelukkig getrouwd, maar nu lijken ze hun belofte van eeuwige trouw te zijn vergeten. De brokken zijn wellicht niet meer te lijmen. Hun situatie is zo hartverscheurend dat ze bijna om te lachen is. Het stuk is van de hand van tv-gezicht en journalist Jo Van Damme, ondertussen de vaste tekstleverancier van het gezelschap. De acteurs die in de huid kruipen van het bekvechtende koppel zijn Anouk David en Philippe De Maertelaere. Anouk David speelde eerder al bij theater Laika en Cie Cecilia. Philippe De Maertelaere is de helft van het Vlaamse theater duo Wurre Wurre en trok langs Vlaamse theaterzalen met de succesvolle one-man show Caveman. Matthias Sercu regisseert het duo. Een ‘hels komisch’ stuk.

Info www.werkgroep66.be of t 050 35 85 50

 

31 januari 2017
20.00 uur
KVS/Valentijn Dhaenens en Nadia Amin
Domestica, Stadsschouwburg

In Domestica brengen Valentijn Dhaenens en Alejandra Theus de eeuwige echtelijke strijd in beeld. De ruzies, het onbegrip, de slaande ruzies, de schorre stemmen en de gespannen zenuwen. Een reeks ‘mythische’ koppels passeert de revue, van Medea en Jason tot Ike en Tina Turner. Op de tonen van vele eeuwen muziekgeschiedenis, van La Bohème tot Brel of Dirty Dancing klinken verzoende woorden. Valentijn Dhaenens brak door met DegrotemonD (Skagen, 2012). Daarna volgde DeKleineOorloG. De Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en speelde eerder onder bij ToneelgroepAmsterdam, NTGent en Het Gevolg. De voorstelling wordt live begeleid door een jonge pianiste. Zij is heel bewust aanwezig, als getuige, slachtoffer of verzoener.

Info http://www.ccbrugge.be, t 050 44 30 60

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: