Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

‘Genieten van muziek en taal, met een lach en een traan en alles daartussen’

In het kader van de Poëzieweek 2017 is op 21 en 22 januari 2017 in CC De Dijk in Sint-Pieters de voorstelling De dichter is een koe te zien, een samenwerking tussen Hermitage en Sabine Goethals.

Hermitage is een Gentse band die het Nederlandstalige chanson van vandaag een fris élan geeft. Het afgelopen seizoen toerde het drietal met succes door Vlaanderen en Nederland met het theaterconcert De zoektocht naar de derde man. De Theaterkrant was daarover zeer lovend: ‘Dit seizoen het meest sfeervolle en beste wat er muzikaal en Nederlandstalig in de theaters te beleven valt.’ In De zoektocht naar de derde man treedt elke keer een ‘special guest’ aan. Hermitage klopte daarvoor dit keer aan bij actrice Sabine Goethals, bekend van Theater ZamZam, Focus-WTV en De Wereld Is Klein.

Goethals was meteen enthousiast: ‘Het toeval wilde dat ik al lang broedde op een plan om iets met poëzie en muziek in het theater te doen. Na mijn geslaagde passage als ‘derde man’ vroeg ik de leden van Hermitage om samen een voorstelling te maken. Het resultaat werd De dichter is een koe. In deze ‘extended version’ van De zoektocht naar de derde man grasduinen we zowel in eigen teksten als in gedichten uit het Nederlandstalig grondgebied. Poëzie is het uitgangspunt. Een avond genieten van muziek en taal, met een lach en een traan en alles daartussen, is het resultaat.’

Dat Hermitage-zanger Divan en Sabine Goethals op het podium een perfecte tandem vormen, bewezen ze ook met Die Hartseerkind waarmee ze het afgelopen jaar doorheen Zuid-Afrika toerden. In deze productie brachten ze een ode aan de tragisch gestorven Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker die begin twintigste eeuw leefde en werkte in Zuid-Afrika.

De voorstelling gaat in première op zaterdag 21 januari 2017 in Brugge naar aanleiding van de Poëzieweek. Voor die gelegenheid brengt Goethals ook special guest Frank Adam mee, bekend van zijn Confidenties aan een Ezelsoor. (SD)

Zaterdag 21 januari 2017 met ‘special guest Frank Adam, zondag 22 januari 2017, telkens om 14 uur, CC De Dijk (Sint-Pieters), 12 euro, reserveren via info@zamzamproducties.be, t 050 28 00 20 (tussen 20 en 21 uur)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: