Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Aperitiefconcert in De Werf op 22 januari

2017-01-22-drifter-2-by-dave-stapleton-high-res

 

Om zijn muzikaal jaar 2017 te openen, koos Kunstencentrum KAAP voor Drifter, een kwartet dat het geesteskind mag worden genoemd van de Finse pianist Alexi Tuomarila en onze landgenoot saxofonist Nicolas Kummert en verder in de rangen Axel Gilain (contrabas) en Teun Verbruggen (drums) in de rangen telt.

Drifter verwierf zich in 1999 internationale aandacht met de release van ‘Voices of Pohjola’ (Igloo). De kwaliteit van deze cd en van de live optredens resulteerde in een contract met Warner Brothers voor 3 albums. Wat als een veelbelovend jazz sprookje begon voor Alexi Tuomarila Quartet (zoals de naam van het kwartet toen luidde), eindigde na het uitbrengen van ‘O2’ abrupt toen de platenmaatschappij de beslissing nam om de genres jazz en klassieke muziek af te stoten…

Een decennium later beleeft de groep zijn wedergeboorte, op suggestie van het Engelse label Edition Records dat in juli 2015 ‘FLOW’ uitbrengt, een werkstuk dat zich mag verheugen in zeer lovende reacties en recensies. Op zijn tournee georganiseerd door JazzLab Series houdt Drifter ook halt in Brugge om live te laten horen hoe voortreffelijk die nieuwe cd wel is.

Na afloop wordt een drankje aangeboden om te klinken op het nieuwe (en eerste) jaar van KAAP. (PJG)

Zondag 22 januari om 11.00 uur in De Werf – www.kaap.be

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: