Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

China: De Staat van het Bedrijf

afbeelding-event-confuciusinstituut

Confuciusinstituut Howest heeft in de vele commentaren na het offensief van State Grid – poging van het Chinese staatsbedrijf tot instap in distributienetbeheerder Eandis – toch wat perspectief gemist. Daarom nodigt het Centrum voor Chinese taal en cultuur Koen de Ridder (Deloitte) uit, een spreker die de wereld van de Chinese staatsbedrijven van binnenuit kent en derhalve het ruimere verhaal uit eerste hand kan brengen.

Koen de Ridder, doctor in de sinologie, is hoofd van de Belgian Desk Greater China van Deloitte. Voorheen werkzaam als Vlaams economisch vertegenwoordiger in Guangzhou en nu vanuit Hong Kong, wordt hij regelmatig geconsulteerd door Chinese bedrijven bij hun intrede op de Europese markt.

Tijdens zijn toelichting zal hij een objectieve stand van zaken geven: wat zijn Chinese staatsbedrijven en wat onderscheidt hen van andere bedrijven in China; passen ze binnen één of andere grootse strategie? Een geïnformeerde blik op het reilen en zeilen van die staatsbedrijven, die recente evenementen in België in een nieuw perspectief plaatst.

Na de lezing wordt een receptie aangeboden en aansluitend worden alle aanwezigen uitgenodigd tot het bijwonen van het nieuwjaarsconcert ‘Dream of Heaven’, van de Zhejiang Gongshang University Art Troupe. (PJG)

Vrijdag 20 januari 2017

  • lezing om 17.00 uur in de raadszaal van Provinciehuis Boeverbos
  • concert om 20.00 uur in de Theaterzaal van Sint-Lodewijkscollege

Gratis inkom, maar vooraf inschrijven: www.howest.be/chinesestateenterprises/

Voor bijkomende vragen: confucius@howest.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: