Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

20 jaar Artis Dulcedo

artis-dulcedo-1

Brugs Symfonisch Orkest viert jubileum in Concertgebouw

Het Brugs Symfonisch Orkest Artis Dulcedo viert zijn 20ste verjaardag. Dat willen de 72 enthousiaste muzikanten niet onopgemerkt laten voorbij gaan. In het Concertgebouw Brugge brengen zij op zaterdag 17 december een heus feestprogramma: Symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’ van Dvorak en Pianoconcerto N° 1 van Tchaikovsky.

Met twee programma’s per werkjaar heeft Artis Dulcedo op 20 jaar tijd al een aardige playlist aangelegd, gaande van Kurt Weill tot Beethoven, van Piazolla tot Dvorak en zoveel meer. Bij elke productie hoort ook een solowerk. Zo hadden ze onder andere Marc Bouchkov, Nikolaas Kende, Michael Bezverkhny, Martje Vandeginste, Marianne Vliegen en Jef Neve te gast. Het Pianoconcerto n° 1 van Tchaikovsky wordt van virtuoze vingers en innemende interpretaties voorzien door solist Bart Meynckens, al jaren vriend aan huis bij het orkest.

Het resultaat van de nieuwe en boeiende manier van samenwerken is te horen op zaterdag 17 december om (20 uur) in het Concertgebouw. Het orkest, in 1997 opgericht door enkele muziekminnende vrienden, had al eerder de eer om er op te treden. In 2002 mochten ze er zelfs de allereerste noten spelen tijdens de officieuze opening van de zaal. Artis Dulcedo verzorgde toen de bedankingsconcerten voor alle mensen die meehielpen aan de constructie van het gebouw. (LF)

Artis Dulcedo op 17 december in het Concertgebouw. www.artisdulcedo.be, info@artisdulcedo.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: