Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Agenda toneel

5 en 26 november en 2 en 3 december
20.00 uur
De Kreupele van Inishmaan
KT Reynaert, Gemeenschapshuis Sint-Kruis

Enkele jaren terug schreef theatermaker Wim De Wulf De Gomaar-trilogie voor figurentheater Ultima Thule. Een instant succes. De Gomaar-trilogie werd onder meer geloofd omwille van de gebalde, volks-poëtische taal en het ingenieuze spel met heden en verleden. In het stuk gaat het hoofdpersonage Gomaar op zoek naar een vaderfiguur. Het publiek volgt hem van kind tot volwassene. In december 2014 ensceneerde KT Reynaert al deel één en twee. In december 2016 sluiten ze af met De Kreupele van Inishmaan, het derde en laatste deel. Halfweg de jaren ’30 reist een beroemde Amerikaanse regisseur naar het Ierse eiland Inishmaan. Daar woont ook kreupele Billy die droomt van een leven ver weg van het eiland. De komst van deze regisseur kan voor hem het begin van een nieuw leven worden. Althans, dat hoopt hij.

Info tel 0494 43 38 92 of online via http://www.toneelreynaert.be

 

Vrijdag 16 december en zaterdag 17 december
20.00 uur
Sneeuw, NTGent
Stadsschouwburg

 

ntgent_sneeuw_jules-august

Cultuurcentrum Brugge zet dit jaar zeven voorstellingen van NTGent op het programma. In december is dat het stuk met de zeer toepasselijke titel Sneeuw. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2002 van de Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk. Thema’s als liefde, politiek en religie worden er met elkaar verweven tot een complex, maar aantrekkelijk geheel. Met subtiele humor schetst hij een portret van zijn vaderland: een immens grensgebied tussen westerse en oosterse waarden, een wereld waarin rede, lust en religie al eeuwenlang vechten om voorrang. Op scene onder meer Frank Focketyn en Els Dottermans, twee absolute publiekslievelingen. De regie is in handen van Luk Perceval.

Info t 050 44 30 60, www.ccbrugge.be

 

26 november, 3, 9, 10, 16 en 17 december
20.00 uur
Push Up 1-3, Kunst Adelt
Toneelzaal 7 Torentjes

Een zestien verdiepingen hoog hoofdkwartier van een internationaal bedrijf. Een groepje workaholics kruist de degens. Eén van hen zal de leiding krijgen over een nieuw kantoor. Eén van hen zal die zeer gewilde promotie krijgen. Hun ambities zijn torenhoog. Ze gaan zo op in hun strijd dat ze af en toe zelfs vergeten waar het leven nog om draait. Push Up 1-3 is een aaneenschakeling van spitse en grappige dialogen. De tekst is van Roland Schimmelpfennig, één van de meest gespeelde hedendaagse theaterauteurs. De regie is in handen van Jochen Balbaert.

Info http://www.kunstadelt.be, t 0487 76 62 48 (van 19.00 tot 21.30 uur)


10 december
20.30 uur
Euthanasie met Barbara en Stefanie
De Werf

Een ‘ultieme must-see,’ dat is wat Het Nieuwsblad van deze voorstelling vindt. In het stuk halen de zussen Barbara en Stefanie Claeys dit zwaarwichtige thema uit de taboesfeer. Gewapend met accordeons, gekleed in lange witte gewaden, maar ook derwisj-dansend gaan ze de dood te lijf en maken ze het thema bespreekbaar. Euthanasie met Barbara en Stefanie is geen pleidooi voor of tegen, maar een surrealistische en persoonlijke kijk op de dood. In deze zeer poëtische, visuele voorstelling worden tekst, live muziek en beelden op heel eigenzinnige, expressionistische wijze gemixt. Het publiek vond het alvast een geslaagd en beklijvend stuk. (SD)

Info http://www.dewerf.be, t 050 33 05 29, reservatie@dewerf.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: