Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

The Cartoonist (nu ook in hartje Brugge)

marloes-de-cloedt_ellen-de-meulemeester

 

Brugge Winkelstad heeft er een scherpe aanwinst bij. In de Sint-Jakobsstraat (6) opende de Brugse cartoonist Marec, met assistentie van dochter Marloes, een galerij geheel gewijd aan het werk van de (plusminus 24) Belgische cartoonisten. De galerie is het verlengstuk van de website www.thecartoonist.be. Deze website is zowel een digitaal archief als een verkoopplatform, en daarmee een beeldbank voor Belgische cartoons. U kunt er opzoeken en downloaden mits betaling. Familie De Cloedt startte dit initiatief enkele jaren geleden met een galerijtje in de Brusselse Hoogstraat, maar gaat nu uitwijken naar een betere plek in Elsene. Naast Brussel wil The Cartoonist ook in Brugge the place to be zijn voor alles wat met cartoon(tekenen) te maken heeft. Een bezoekje waard. (LF)

 The Cartoonist, Sint-Jakobsstraat 6, Brugge (woe-zat: 11 – 18 uur), www.thecartoonist.be,

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: