Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Hans Peter Janssens en Kurt Defrancq maken Ambras

ambras 

Het Brugse Comité voor Initiatief bestaat zestig jaar en viert dat met de prestigieuze opvoering van Ambras, muziek(theater) rond de figuur van de 400 jaar geleden overleden Cervantes. De hoofdrollen worden ingenomen door twee Brugse artiesten: Hans Peter Janssens en Kurt Defrancq.

Hans Peter Janssens: ‘Op zaterdag 26 november brengen wij Ambras, een  eigen productie in het Concertgebouw. Dit op vraag van het Brugse Comité voor Initiatief. Het wordt een muziektheater, gebaseerd op het werk van mijn lievelingsauteur Cervantes en op tekst van Frank Adam, met Kurt Defrancq, klassieke zangeres Annelies Van Hyfte en mezelf in de vocale rollen.’

‘Ik ken Kurt Defrancq al een hele tijd, maar werkte nog nooit met hem samen. Daarom hadden we het idee om ‘iets’ samen te doen. Vertrekkende vanuit het Don Quichot-thema en onze wens om ook het West-Vlaams als taal te benutten voor een muziektheaterproject hebben we Frank Adam (script/concept) en Pol Vanfleteren (muziek) benaderd om een stuk te maken. Aangezien Frank al jaren, net als wij, bevlogen is door Don Quichot en Cervantes klikte dat perfect. Het concept werd uitgewerkt door Frank en is een combinatie van fictie en historisch accurate gegevens. We plaatsen Cervantes in een kerker in West-Vlaanderen in een situatie die hem ertoe zou kunnen geleid hebben om het Don Quichot-verhaal te schrijven. Ikzelf ben Cervantes, terwijl Kurt Defrancq een Sacho-figuur is en de rol van een Dulcinea-figuur vertolkt wordt door de sopraan Annelies Van Hijfte. (LF)

Ambras op 26 november in het Concertgebouw. Tickets via In&UIt (‘t Zand).

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: