Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Razor Reel brengt fantastische film naar Brugge

 

Het Razor Reel Flanders Film Festival is dit jaar aan zijn negende editie toe. Van donderdag 10 tot en met dinsdag 15 november is de stadsbioscoop Cinema Liberty het epicentrum voor liefhebbers van het fantastische filmgenre. Met een ruim en gevarieerd programma van de beste nationale en internationale genrefilms streeft RazorReel ernaar om een platform te bieden aan filmmakers met een eigen visie.

Nieuw dit jaar is de speciale focus op drie topics. Zo wordt er tijdens het festival extra aandacht geschonken aan de Duitse genrefilm en de ‘coming-of-age’ film, twee thema’s die sterk in opmars zijn. Razor Reel blijft echter trouw aan zijn roots door vooral de klemtoon te leggen op het horrorluik en enkele ‘creature features’ aan het programma toe te voegen.

In een poging de orde te bewaren in het eclectische aanbod wordt het programma zoals vanouds in een aantal categorieën onderverdeeld. De sectie ‘Young Blood’ biedt een greep uit het werk van opkomende filmmakers en wordt bovendien gekoppeld aan een competitie voor de beste internationaal debuterende fantastische langspeelfilm. De meest eigenzinnige Europese underground films worden verzameld in de categorie ‘BUTRR’ en in ‘Fantastic Scope’ presenteert het filmfestival een algemene selectie hedendaagse fantastische films die voor het eerst in België worden vertoond. Er is echter ook aandacht voor de klassiekers in de ‘Retro’-sectie.

Met uitzondering van de openingsavond biedt het Razor Reel Flanders Film Festival dagelijks een selectie kortfilms aan die gratis te bezichtigen zijn. Tijdens de slotdag organiseert het festival tevens opnieuw de kortfilmcompetitie, Méliès d’Argent, waarbij de deelnemers strijden om een nominatieplaats voor de Méliès d’Or voor beste Europese fantastische kortfilm.

Naast de vele vertoningen worden bovendien nog enkele bijkomende activiteiten georganiseerd en zijn er opnieuw tal van internationale filmgasten aanwezig, want ook deze editie gaat Razor Reel voor de totale filmbelevenis.

Tickets en info: www.rrfff.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: