Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Jong jazztalent èn gevestigde waarden op één affiche

schntzl_02

JazzLab Series presenteert op donderdag 10 november in De Werf een double bill, waarvan elk luik gegarandeerd een publiekstrekker zal zijn.

Het jonge, maar nu al zo overduidelijk veel belofte in zich dragende duo SCHNTZL – Bruggeling Hendrik Lasure (piano) en Casper Van De Velde (drums) – bracht in oktober zijn debuut ‘schntzl’ uit (W.E.R.F. 140 voor de cd-versie, maar ook op vinyl verkrijgbaar – zie EXit november). Het is een consistent werkstuk geworden met 12 parel(tje)s die niet enkel tot herhaalde luisterbeurten verleiden, maar zich bovendien onweerstaanbaar in oor en geheugen nestelen.

Zet SCHNTZL, o.a. dankzij degelijke ondersteuning door De Werf, nu vol vertrouwen verdere stappen op het gekozen muzikaal pad, dan heeft Nathalie Loriers (piano) al zo’n fraaie carrière dat haar naam voor de jazzliefhebber een begrip is geworden en dus geen toelichting behoeft. Ook zij is “kind aan huis” in De Werf en nam meerdere cd’s op voor het huislabel, waarvan de meest recente, ‘Le peuple des silencieux’ (W.E.R.F. 120) in trio met Tineke Postma (sax) en Philippe Aerts (contrabas). Met diezelfde befaamde Postma, vorig jaar nog winnaar van de Boy Edgar Prijs (belangrijkste jazz-onderscheiding in Nederland) en met bassist Sam Gerstmans verzorgt zij het tweede luik van deze aanbevelenswaardige jazzavond.

De afbeelding van SCHNTZL bij deze aankondiging werd op de gevoelige plaat vastgelegd door de onbetwistbaar beste jazzfotograaf van België met faam tot in de VS, Jos L. Knaepen die ons in oktober veel te vroeg kwam te ontvallen. Zijn verschijning, steeds in herkenbare outfit, zal in jazzmiddens zéér worden gemist! (PJG)

Donderdag 10 november om 20.30 uur in De Werf – www.dewerf.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: