Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Diaspora, Brugge verwelkomt de wereld(muziek)

Catherine Delasalle

tutu-2014-hr

Tutu

 

Nog niet zo heel lang geleden was Brugges Festval een kwaliteitslabel voor wereldmuziek. Grote namen als Mikis Theodorakis (in de Beurshalle nota bene), Maria Farantouri, Madredeus en zelfs ‘mellow yellow’ Donovan kwamen naar Brugge afgezakt. De voorbije jaren boette Brugges Festival zwaar in: de subsidies weggesnoeid, de media-aandacht voor wereldmuziek bijna afwezig. Toch hield Brugges-organisator Jo Van Driessche een slag om de arm met een fel afgeslankte, maar originele affiche in het decor van het Biekorf-theater.

Het nieuwe programma, geboekt onder de naam Diaspora, verwelkomt met muziek de wereld in Brugge. Op de affiche, gespreid over vier dagen, namen van muzikanten van vreemde origine die hier wonen en werken en musiceren met Belgen. Een van de zeven concerten brengt twee grote namen samen uit de folkwereld: het Juan Masondo Trio, gevolgd door de poëtische Franse chansons van Catherine Delasalle. Warm aanbevolen.

De andere namen doen bij ons wellicht geen belletje rinkelen, maar Van Driessche verzekert ons dat het om originele, kwaliteitsvolle en verrassende muziek gaat. Het programma leest u zelf op www.diaspora.events. Alle concerten vinden plaats in het Biekorf-theater. (LF)

DIASPORA: GRATIS TICKETS

17 euro is een zeer zacht prijsje voor twee concerten,maar, het kan nog goedkoper. Exit geeft voor elke concertavond en (10,11,12 nov) en concertmorgen (13 nov) vijf vrijkaarten weg. Mail naar bruggesfestival@gmail.com. Vergeet uiteraard niet te vermelden welke concertavond je graag gratis bijwoont en je gegevens. Eén vrijkaart per email.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: