Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

KRIKRAK verwelkomt jong geweld tijdens herfstvakantie

KRIKRAK_campagnebeeld_140,5x175.indd

Het festival KRIKRAK zet van woensdag 2 november tot en met zondag 6 november opnieuw alle culturele deuren open voor kinderen en jongeren. Vijf dagen lang presenteren de Brugse cultuurhuizen film, muziek, theater, workshops, rondleidingen en installaties.

In het Concertgebouw kun je vanop de eerste rij een orkest zien repeteren en je kunt er het huis van de maffe muziekjes ontdekken. Als alle muzikanten naar huis zijn, blijkt het helemaal niet zo stil in het gebouw … De geestige tweelingzussen Barbara en Stefanie Claes leren je in de Groenplaats Derwisj draaien, dat is een heel snelle, draaiende dans. Ze spelen in De Werf ook hun voorstelling Euthanasie met Barbara en Stefanie waarin ze met heel veel verbeelding op zoek gaan naar hoe de dood er kan uitzien in het theater. Een kleurrijke, muzikale, beeldende voorstelling over momenten van stilvallen.

De Brugse Musea nodigen je uit voor een reeks spannende en verrassende rondleidingen. Undercover@Memling neemt je mee op een mysterieuze trip in het Sint-Janshospitaal. In het Volkskundemuseum zie je hoe je oma en opa leefden als kind. Of je kunt ook graag verder in de tijd en ontdekken hoe archeologen precies te werk gaan en waarom ze vaak zo diep moeten graven.

Ook jonge filmliefhebbers komen aan bod. Kiwi en Strit is een leuke animatiefilm voor de allerkleinsten. In Reis naar het Noorden gaat een meisje op zoek naar haar opa en zelfs sneeuwstormen houden haar niet tegen om hem te vinden.

In de Biekorf kun je de Robots aan het werk zien van Tuning People. Maak kennis met deze mechanische wezentjes met toch heel veel gevoelens. Nog in de Biekorf spelen Karel Casier en Dieske Krijnders Moes, een verhaal van appels en wat je er van kan maken.

Voorts workshops rond 3D printen of circus, een avontuurlijk muzikaal parcours, een workshop rond de middeleeuwse schilder Bosch en een verkenning van het vroegere huis van de wereldberoemde Brugse dichter Guido Gezelle. Ook de bibliotheek werkt mee. Op zondag 6 november is een groot slotfeest gepland in het Concertgebouw.

De Biekorf in de Sint-Jakobsstraat 8 is het festivalcentrum.

De Biekorf in de Sint-Jakobsstraat 8 is dit jaar festivalcentrum voor KRIKRAK. Je bent er elke namiddag welkom voor voorstellingen, een drankje, een hapje en extra gratis spelplezier. Je kunt er ook tickets kopen voor alle voorstellingen van het festival.

Info http://www.krikrak.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: