Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Omer Avital Quintet vult Vrijstaat O met onweerstaanbare grooves

omer-avital1

In de reeks IMPULS haalt Vrijstaat O, in copresentatie met De Werf, op zondag 30 oktober Omer Avital Quintet naar het podium met zicht op zee. Bandleader en contrabassist Avital, in Israël geboren uit een Marokkaans-Jemenitisch gezin maar intussen al meer dan twintig jaar woonachtig in New York, versmelt in zijn unieke sound jazz, klezmer en Arabische muziek. Resultaat: een uitermate rijk palet aan klanken, van traditionele Sefardische muziek over funky grooves uit het Midden-Oosten tot bedwelmende Noord-Afrikaanse woestijnblues.

Avital maakte tot voor kort deel uit van Triveni, het trio van trompettist Avishai Cohen dat eerder al te gast was in Vrijstaat O. De laatste jaren concentreert hij zich steeds meer op zijn eigen kwintet en met zijn laatste album ‘Abutbul Music’ (uitgebracht op het label Jazz Village) slaat hij opnieuw een brug tussen oost en west.

Getuigt Pieter Koten: “Zowel Benny (Claeysier, PJG), Rik (Bevernage, PJG) als ikzelf hebben het dit voorjaar gezien op een showcasefestival (Jazzahead, Bremen) en waren echt onder de indruk hiervan!”

Snel zijn is de boodschap want het concert is bijna uitverkocht… (PJG)

Zondag 30 oktober om 17.00 uur in Vrijstaat O – www.vrijstaat-o.bewww.dewerf.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: