Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Oproep! Wandel mee met De Langste Fanfare

de-langste-fanfare

 

Naar aanleiding van hun tienjarig bestaan lanceert Die Verdammte Spielerei in drie steden het project ‘De Langste Fanfare’. Gent en Aalst kwamen al aan de beurt, op zaterdag 29 oktober zal deze fanfare tijdens Iedereen Klassiek om 12.00 uur van ’t Zand naar de Markt trekken. Iedereen kan hieraan gratis deelnemen en zo een gooi doen naar een Brugs record.

 

Samen met Brugge Plus, het Concertgebouw en vele andere Brugse partners maakt initiatiefnemer Klara zich op voor een uitbundig programma voor Iedereen Klassiek – het feest van de klassieke muziek – in het Concertgebouw en op diverse locaties in de binnenstad. Blikvanger wordt De Langste Fanfare. Die Verdammte Spielerei, bekend van hun uitrusting: een wit marcelleke en een rode streep op de broek, willen iedereen meetrekken in hun kielzog. Wie graag trommelt, blaast of liever triangelt is welkom, maar ook wie geen instrument bespeelt, kan als majorette, vaandeldrager of als enthousiaste fanfarefan een rol spelen. Een decennium geleden begon Die Verdammte bij wijze van experiment op de Gentse Feesten als een parodie op de klassieke Vlaamse fanfare: zes bierdrinkende adonissen in witte marcellekes. De eerste jaren profileerde Die Verdammte Spielerei zich vooral als straattheateract, maar ondertussen speelden ze al op grote festivals in binnen- en buitenland. ‘We vinden dat er te weinig plezier wordt gemaakt in het leven’, zegt Thomas Van Gelder van Die Verdammte Spielerei. ‘Ook daarom willen we de traditie van de fanfares niet verloren laten gaan. Met De Langste Fanfare nodigen we de mensen uit om met ons mee te stappen door de stad. Door de muziek brengen we ze dichter bij elkaar.’

De Allerlangste Fanfare?

Op http://www.delangstefanfare.be kunnen deelnemers zich inschrijven. Wie zich inschrijft, krijgt bij de start ook een gratis marcelleke en rode plakband-strepen op zijn broek. Draag dus bij voorkeur een donkere broek. Op de website staan ook instructiefilmpjes en partituren. In Gent namen 570 mensen deel, Aalst telde 371 deelnemers. Brugge hoopt op nog meer deelnemers zodat we straks kunnen spreken van De Allerlangste Fanfare … (ADC)

Info: http://www.delangstefanfare.be  Wie ingeschreven is, krijgt alle praktische info per mail. Enkel wie geregistreerd is, kan deelnemen.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: