Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Ken Vandermark presenteert MADE TO BREAK in Parazzar

SONY DSC

Foto Vincent Hagnauer

Voor publiek dat trouw de optredens in Parazzar bijwoont, is componist, improvisator en rietblazer Ken Vandermark inmiddels een bekende en telkens met enthousiasme verwelkomde verschijning. Maandag 24 oktober is hij weer eens te gast op dat podium, dit keer met MADE TO BREAK, zijn nieuwste en meest radicale ensemble ooit.

Door zijn ervaringen met muziek uit Ethiopië en van the EX plus New Music ideeën van John Cage en Morton Feldman te combineren met jazz en improvisatie, creëert Vandermark een compositorisch framework voor de groep; een raamwerk echter dat met gemak voor elke performance kan worden geherstructureerd en op een compleet unieke manier omspringt met melodie, klank en ritme.

Biedt het instrumentarium – drums (Tim Daisy), elektrische bas (Jasper Stadhouders), elektronica (Christof Kurzmann), rieten (Vandermark) – de bandleader al een verbluffend palet aan klanken om bij elke compositie te verkennen, dan zijn het toch bovenal de individuele groepsleden en hun respectieve benaderingswijze van het gegeven “improvisatie” die dit ensemble zo’n dynamische en spontane energie verlenen. Wie Vandermark eerder zag, is ongetwijfeld benieuwd naar deze nieuwe episode van ’s mans muzikale exploten! (PJG)

Maandag 24 oktober om 20.30 uur – www.parazzar.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: