Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Eerste eigen volwaardig project van Antoine Pierre

antoine-pierre-urbex-c-mael-g-lagadec

Drummer Antoine Pierre mochten we de afgelopen tijden in Brugge al een aantal keren aan het werk zien: maar liefst bij twee gelegenheden als lid van de steeds meer aanhang trekkende TaxiWars, enkele maanden geleden nog in de ritmesectie van David Thomaere Trio.

Dat deze medeburger uit het zuiden des lands heel wat in zijn muzikale mars heeft, moge blijken uit de trofeeën die hij nu al in zijn prijzenkast mag uitstallen: Comblain Jazz Festival 2009, best soloist and best young talent band; Brussels Jazz Marathon 2010, best soloist; Toots Thielemans Jazz Award 2014; Sabam Jeunesses Musicales Jazz Award 2015.

Het was dan ook uitkijken naar zijn eerste project als frontman en dat is er nu: het draagt de naam ‘URBEX’, meteen ook de titel van de debuut-cd (Igloo) die heel wat lovende kritieken bij elkaar sprokkelde. Dankzij een tournee georganiseerd door JazzLab Series staat hij vrijdag aanstaande met zijn octet op het podium van De Werf. (PJG)

Vrijdag 21 oktober om 20.30 uur in De Werf – www.dewerf.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: