Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

EXit tipt toneel en dans

Vrijdag 14 oktober 2016
20.00 uur (
MaZ)

fABULEUS & RANDI DE VLIEGHE
POPCORN

 Voorstellingen voor jongeren boven de twaalf krijgen bij Cultuurcentrum Brugge het label Verse Maatjes. Niet te missen binnen dat label is POPCORN. Concept en choreografie zijn van Randi De Vlieghe die leerde dansen in Brugge. Hij is sinds enkele jaren actief bij fABULEUS en blijft scoren bij het jonge publiek. Centraal decorstuk in POPCORN is een gigantisch drumstel. De Vlieghe inspireert zich op de veelzijdigheid van dit instrument doorheen alle tijden en culturen, van het stampen in krijgsdansen tot flamenco, breakdance of techno. Op het stomende ritme van de drums zorgen drie dansers voor een wervelende show. Knack schrijft: ‘Popcorn is een amusant kat- en muisspel waarbij dansers en muzikant elkaar uitdagen en het beste en meest spectaculaire uit elkaars lijf prutsen. Deze voorstelling is een aanstekelijk en indrukwekkend gedanste en gespeelde conversatie tussen vier ijdele kunstenaars die een feestje bouwen waar we nu en hier allemaal nood aan hebben.’

Met Verse Maatjes Fuif na de voorstelling, Info 050 44 30 60, www.ccbrugge.be

                                                    *********************************************

Donderdag 20 oktober 2016
20.30 uur
Double Bill

Moore Bacon!, Bosse Provoost en Kobe Chielens
Notch,
Oriane Varak

Twee voor de prijs van één, dat krijg je op donderdag 20 oktober 2016 in De Werf. Bosse Provoost studeert drama aan het KASK en was als kind en jongere actief bij de Kopergietery. Met studiegenoot Kobe Chielens creëerde hij al twee voorstellingen. Bosse regisseert, Kobe speelt. Voor Moore Bacon! zochten ze inspiratie in het werk van beeldhouwer Henry Moore en kunstenaar Francis Bacon, bekend omwille van zijn bijzondere techniek en obsessie voor het misvormde lichaam. De twee jonge makers onderzoeken in dit stuk de mens, zijn lichaam en zijn eindigheid. Op scène is een naakt lichaam te zien in een spel van licht. Het neemt vele vormen aan, breekt af en wordt weer opgebouwd. De dood is aanwezig, maar tegelijk is dit een speelse en lichte voorstelling die de kracht van het menselijke lichaam laat zien.

Oriane Varak is theatermaakster, actrice en performer. Na twee jaar aan de Comédie Française trok ze in 2010 richting Brussel waar ze werkte met makers van onder meer Cie Mossoux-Bonté en Les Ballets C de La B. Met steun van onder meer De Werf creëerde ze in 2013 Notch dat in maart 2015 in kunstencentrum Les Brigitinnes in Brussel te zien was en tijdens het residentenfestival X-TRACT 2015 erg gesmaakt werd. Oriane Varak toont een lichaam dat voortdurend van gedaante verandert, een lichaam vol tegenstellingen, intiem en androgyn. Notch is een wezen van woede en van leven, van leugen en hartstocht. Een harde en tegelijk ontroerende voorstelling waarin een creatieve ziel zich helemaal overgeeft aan het publiek.

 Info 050 33 05 29, www.dewerf.be, copresentatie De Grote Post

                                                       ********************************************

21 oktober 2016
20.00 uur
In volle zee, Theatermakery Het Eenzame Westen

CC Scharpoord

Drie drenkelingen drijven uitgehongerd en uitzichtloos op een vlot in volle zee. Ze hebben niets meer en zitten ook nog eens door de voorraad eten heen. De Grote, de Normale en de Kleine hebben geen keuze. Drastische maatregelen dringen zich op. Iemand moet zich opofferen, maar alle argumenten tellen om zelf niet in de pan te belanden. In Volle Zee is, na Het Eenzame Westen vorig seizoen, het nieuwste stuk van het recent in het leven geroepen Theatermakery Het Eenzame Westen. Dit gezelschap bestaat uit West-Vlamingen Tom Ternest, Matthias Sercu en Lien De Graeve. Het stuk is van de hand van de Poolse auteur Slamowir Mrozek. Zijn parodistische, satirische en sterk absurde stijl leunt helemaal aan bij dat van het gezelschap. Dit keer staat ook gewezen Bruggelinge Ilse De Koe mee op scene. Een haarscherpe satire in een sappig West-Vlaams dialect.

Info 050 630 430, www.ccknokke-heist.be, cc.ticket@knokke-heist.be

                                         *****************************************************

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: