Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De cultuurtips (5)

steven-slos_ellen-de-meulemeester

 

Steven Slos: Directeur Brugge Plus

  1. 1. Concertgebouw, Open repetitie Philippe Herreweghe, 17 en 19 januari.

Fascinerende ervaring om de meester aan het werk te zien. Met het orkest in overall zie en hoor je het schaven aan de uitvoering. Ook de dynamiek tussen dirigent en muzikanten is boeiend om te zien. Heel anders dan een klassieke orkestervaring, een echte aanrader.

  1. 2. Arentshuis, Het laatste oordeel van Jheronimus Bosch. Vanaf 19 november. Cultuurcentrum vanaf 16 september. De Brugse Bosch werd gerestaureerd en tentoongesteld in Den Bosch en Madrid naar aanleiding van de 500ste verjaardag van het overlijden de schilder. Het werk is terug in Brugge en wordt tentoongesteld in het Arentshuis. Het Cultuurcentrum sluit aan met theater, dans en Expo. Een passende viering van een topstuk uit onze collecties.
  1. Wintervonken, in 5 wijken en op de Burg. Uit eigen huis. Sfeervol circus en straattheater, slaagt er ook in de winter in om mensen op de been te brengen. Bruggelingen kunnen in 5 wijken de benen strekken en genieten van cultuur op de eigen dorpel. Afgesloten op de Burg in stijl op 10 en 11 februari.

 

                       *************************************

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: