Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De Brugse cultuurtips (4)

 

peter-devischpeter-roose

Peter Roose/Peter Devisch: Cultuurcentrum Brugge

  1. Het Boschjaar vormt één van de belangrijke startpunten, waarbij Cultuurcentrum Brugge een invulling geeft met de spectaculaire voorstelling Bosch Dreams door het wereldvermaarde hedendaagse circusgezelschap 7 Fingers uit Canada ( 04.10.16).2. 

2. Samen met Back To The Roots blijven we zoeken naar het aantrekkelijkste aanbod binnen de actuele blues. Dit jaar bouwen we het festival Nothin’ but the blues op rond de komst van blueslegende Walter Trout (ma. 31.10.16), met in zijn voetspoor een heel arsenaal concerten met zowel internationaal, nationaal als plaatselijk talent op diverse locaties in de stad, zowel betalend als gratis.

3. Binnen het December Dance festival lijkt Akram Khan een certitude te worden, daarom toch ook wat’ inside information’ om de voorstelling Entity van Company Wayne Mc Gregor met meer dan gewone aandacht te bekijken (wo. 07.12.16). Willen we deze suggestie uit ons aanbod internationaal theater u toch ook niet onthouden: The Best Thing door Vamos Theatre (wo. 19.04.17), een klein tragikomisch pareltje uit het actuele Britse beeldende theater. En als uitsmijter misschien nog een leuke primeur, want eigenlijk volledig buiten categorie: de komst van Elvis Costello naar de Brugse stadsschouwburg op 16 maart 2017.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: