Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De Brugse cultuurtips (3)

patrick-keersebilck_ellen-de-meulemeester

 

Bij de start van het nieuwe cultuurseizoen gaat EXit te rade bij de specialisten uit het (cultuur)vak. Zij zoeken voor u uit wat voor schoons u geenszins mag mislopen dit jaar. Elk koos daarvoor drie voorstellingen uit hun eigen of andermans aanbod. Uitknippen en bijhouden, want dit is het beste wat u dit jaar op cultureel gebied kunt proeven.

Patrick Keersebilck: Muziekcentrum Cactus

  1. THE ALBUM LEAF (23.10)

De groep rond spilfiguur Jimmy LaValle leverde na 6 jaar met ‘Between waves’ eindelijk opnieuw een volwaardig nieuw album af. Opnieuw is er die uitgepuurde atmosferische sound, gebouwd op een eigenzinnige mix van elektronica, ambient, postrock, en met verder invloeden uit zowel klassiek als jazz. Mooi!

  1. LEE RANALDO & EL RAYO (19.11)

Fijn om na een paar keren Thurston Moore eindelijk ook es een ander spilfiguur van Sonic Youth in Brugge te mogen ontvangen!

  1. DANS DANS (16.12)

Cactus houdt van Bert Dockx en de spannende muzikale projecten waarin hij betrokken is. Deze zomer nog was hij nog te gast op Cactusfestival met Flying Horseman. Op 16.12 zien we hem terug in Brugge met Dans Dans, het psychedelische trio dat hij deelt met Fred ‘Lyenn’ Jacques (Lyenn/ Mark Lanegan Band) en Steven Cassiers (Dez Mona). De groep komt er o.a. haar nieuwe plaat ‘Sand’ voorstellen. Instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild: Dans Dans bouwt onvermoeibaar verder aan haar hoogsteigen muzikale universum en bewijst schijnbaar achteloos keer op keer waarom het één van de meest intrigerende bands van het moment is.

Ook nog efkes mee geven dat Lyenn voor die tijd ook met z’n eigen band én nieuwe plaat (‘Slow Healer’)te gast is in Cactus Club (21/10)

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: