Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De Brugse cultuurtips (2)

jeroen-vanacker_ellen-de-meulemeester

 Bij de start van het nieuwe cultuurseizoen gaat EXit te rade bij de specialisten uit het (cultuur)vak. Zij zoeken voor u uit wat voor schoons u geenszins mag mislopen.Elk koos daarvoor drie voorstellingen uit hun eigen of andermans aanbod. Uitknippen en bijhouden, want dit is het beste wat u dit jaar op cultureel gebied kunt proeven.

Jeroen Van Acker: Directeur Concertgebouw    

1. W. E.R.F. Labelnight, 8/10, Concertgebouw

Ik heb ontzettend goeie herinneringen aan de labelnight die we tijdens het feest rond 10 jaar Concertgebouw organiseerden met partner De Werf. De opnames die W.E.R.F. uitbrengt zijn niet minder dan een kwalitatief overzicht van de Belgische jazz met projecten die internationaal hoog aangeschreven staan. De avond wordt één langgerekt feest met 10 concerten. Beginnen doen we met een nieuwe creatie in coproductie met het Concertgebouw: de Brugse trots Kris Defoort die zijn trio uitbreidt met onder meer Veronika Harcsa, een bijzonder getalenteerde Hongaarse vocaliste die teksten van Peter Verhelst zal vertolken.

  1. Marie Chouinard: Hieronymus Bosch: The Garden of Earthly Delights, 14/10, Stadsschouwburg

Musea Brugge, Cultuurcentrum Brugge en Concertgebouw Brugge zetten Hieronymus Bosch in de schijnwerpers met het festival Bosch in Brugge. Begin september presenteerde het Concertgebouw de première van een nieuwe opera en in oktober staat deze fascinerende dansvoorstelling op het programma van Marie Chouinard, een icoon uit Québec. De echo’s van de premièrereeks bereikten ons en doen het allerbeste vermoeden…

  1. B Major, nieuw muzikaal stadsfestival, 1-5/03, Diverse locaties

Met steun van de stad Brugge en door de samenwerking van heel wat professionele muziekactoren stampen we B Major uit de grond, een festival met concerten die in of voor Brugge zijn gecreëerd. In het Concertgebouw presenteren de twee orkesten Anima Eterna Brugge en Symfonieorkest Vlaanderen nieuw repertoire en gaan kunstenaars-van-hier Arne Deforce (cellist) en Brody Neuenschwander (kalligraaf) een confrontatie aan tussen klank en beeld tijdens een concertparcours. Ook de diverse collega’s presenteren spannende projecten die verder gaan dan het reguliere programma.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: