Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Parazzar blijft paradijs voor liefhebbers hedendaagse geïmproviseerde muziek

A4

Ook bij de programmatie van het nieuwe concertseizoen in Parazzar blijft Joeri Hostens onwrikbaar zijn liefde voor hedendaagse improvisatie getrouw. Hoewel voor de organisator zelf vaak financieel een waagstuk – met dergelijke optredens verleid je niet bepaald de grote massa – zijn deze optredens niettemin een welgekomen aanbod, want de Soulbar in de Torhoutsesteenweg moet zowat de enige locatie in Brugge zijn waar liefhebbers van dit genre steevast aan hun muzikale trekken komen.

BONES Ziv Taubenfeld (basklarinet), Shay Hazan (contrabas) en Nir Sabag (drums) – mag op zondag 2 oktober de intussen vaste schare, voor wie sinds enkele jaren op zondagavonden wel degelijk plaats is in de herberg, opwarmen voor het eerste optreden van najaar 2016.

Deze 3 Israëlische muziekmakers kennen elkaar al het grootste deel van hun leven, maar startten pas in 2013 hun samenwerking als trio. Door deze lange vriendschap echter is een onderlinge verstandhouding gegroeid die een stevige muzikale band genereert waardoor zowel de groep als geheel als de individuele leden naar een hoger niveau worden getild. De muziek die hieruit ontspruit wordt op de website omschreven als “een combinatie van composities, improvisaties en dwalende gedachten, een vloeiende energie die de vorm kan aannemen van een melodie, primitieve ritme- en geluidspaden of elke andere spontane exploratie, maar telkens leidend naar het onbekende”. Begin dit jaar bracht BONES zijn debuut uit op het Engelse label Leo Records. (PJG)

Zondag 2 oktober om 20.00 uur in Parazzar – www.parazzar.be

 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: