Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Laughing Bastards in 27Bflat

laughing-bastards

Ondanks hetgeen zijn naam aan gedachtenassociaties zou kunnen oproepen, is het trio Laughing Bastards geen zootje ongeregeld dat zich aan de meest excentrieke muzikale exploten te buiten gaat en zijn publiek tot het uiterste uitdaagt. Integendeel brengt dit driemanschap – een mix van een “oude” rot in de jazzbeoefening en twee heel wat jongere muzikanten met een even grote liefde voor dat genre – een vrij vlot in het gehoor liggend repertoire, bestaande uit eigen composities en (soms vrij verrassende) covers. Voor de bezetting lieten Michel Mast (saxofoon), Jan-Sebastiaan Degeyter (gitaar) en Nils Vermeulen (bas) zich inspireren door het indertijd zeer befaamde Jimmy Giuffre Trio.

Een recente kennismaking met deze groep in september tijdens ‘Jazz in het Park’ in Gent – voor dat concert in kwartetversie want aangevuld met drummer Casper Van De Velde – liet alvast een zeer aangename indruk en dito herinnering na. Laughing Bastards stelde er in hoofdzaak zijn nieuwe cd ‘Old Masterplans’ (Ham Records) voor en eerde er Giuffre door een suite bestaande uit 4 van diens composities (o.a. ‘Finger Snapper’ en ‘The Train And The River’) te spelen.

‘Old Masterplans’ mocht zich in de gespecialiseerde bladen met positieve reacties geëvalueerd weten: zo loofde Philippe De Cleen in DaMusic “het uitstekende en behoorlijk intense samenspel, waarin elke muzikant een gelijke inbreng heeft”, noemde hij dit “één van de best bewaarde jazzgeheimen van dit land” en verzekert hij dat die cd “slechts een alleraardigst visitekaartje is voor de live optredens.“ U kunt dat allemaal met eigen oren komen verifiëren tijdens het concert van het trio (zonder drummer dus) straks in Brugge. (PJG)

Donderdag 22 september om 20.30 uur in 27Bflatgratis

www.27bflat.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: