Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Streetfoodfestival Taste A Lot in Het Entrepot

 

taste-a-lot_pieterjan-lefevere

foto pieterjan lefevere

Na een succesvolle eerste editie pakt Het Entrepot opnieuw uit met het streetfoodfestival Taste A Lot. Van vrijdag 9 september tot en met zondag 11 september bieden tal van foodtrucks –en kraampjes hun culinaire lekkernijen aan en houden de huisdj’s van het Brugse jongerenhuis de sfeer erin. Het foodfestival gaat bovendien gepaard met een opendeurdag waarbij de talrijke organisaties die huishouden in Het Entrepot zichzelf op geheel eigenwijze zullen voorstellen.

Wie nog wil nagenieten van de zomer kan het tweede weekend van september alvast vrijhouden. Drie dagen lang is Het Entrepot de ontmoetingsplaats voor liefhebbers van al fresco-eten. ‘Het Taste A Lot-concept blijft ongewijzigd’, aldus Wannes Fremaut, inhoudelijk coördinator van Het Entrepot. ‘Diverse foodtrucks die nationale en internationale gerechten presenteren, een gezellige bar en onze dj’s zorgen voor de ambiance.’ Op vraag van velen die er vorig jaar niet bij konden zijn, breit het streetfoodfestival er deze editie met de zondag nog een extra dag aan. Daarmee stelt Het Entrepot zich extra toegankelijk op tot de gezinnen, want ook aan de allerjongsten wordt er gedacht. ‘Net zoals vorig jaar is er kinderanimatie voorzien. Zo is er onder andere de kunstjeugdbeweging Bazart, tevens een van onze huisgenoten, die enkele activiteiten zal organiseren.’

JH Comma

Een andere huisgenoot van Het Entrepot, namelijk JH Comma, heeft dat weekend ook iets te vieren. Het Brugse jeugdhuis bestaat immers 23 jaar en dat gaat gepaard met een feestje. Op vrijdagavond geeft Thomas Smith er een komedievoorstelling waarna de Studio Brussel-dj’s van Goe Vur In Den Otto voor het hardere gitaarwerk zullen zorgen. Villa Djava, eind jaren ’80 een befaamd danscafé aan de Langerei, vandaag een fuifconcept, voorziet het jeugdhuis op zaterdagavond van de nodige beats.

Opendeurdag

Op zondag zet Het Entrepot letterlijk alle deuren open om kennis te laten maken met al zijn huisgenoten. ‘Ons gebouw is thuishaven voor heel wat organisaties en creatievelingen’, legt Wannes uit. ‘Tijdens de opendeurdag zullen al deze mensen een voorsmaakje geven van hun talenten aan de hand van diverse workshops en open repetities. Deze activiteiten vinden doorlopend plaats in het volledige gebouw en iedereen is welkom om deel te nemen. Daarnaast pakken we ook uit met een slotexpositie waarin we werken zullen tentoonstellen die ontstaan zijn uit een workshopreeks rond grafische en beeldende schilderkunst.’ (Lieselot De Deurwaerder)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: